Temat: Bułgaria 22.07 - 04.08 opinie po wyjeździe
Witam.
Zapraszam do wpisywania swoich opinii po wyjeździe do Bułgarii w terminie 22.07 - 04.08.2011
Kuba Kwiatkowski
GSM: 509-537-915, GG: 48321
Forum Turystyczne, Forum Travel Student, opinie z wyjazdów
Forum turystyczne oraz forum uczestników wyjazdów z Travel Student, opinie z wyjazdów
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Turystyczne, Forum Travel Student, opinie z wyjazdów » Wyjazdy bieżące » Bułgaria 22.07 - 04.08 opinie po wyjeździe
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam.
Zapraszam do wpisywania swoich opinii po wyjeździe do Bułgarii w terminie 22.07 - 04.08.2011
Dobra będę pierwsza, bo odważnych nie widać:)
Po pierwsze brawa dla Panów Kierowców za bezpieczny transport,
Po drugie hotel Lazur z klimatyzacją rewelacja, jedynie na co można narzekać to na balkony, dziwnie niskie zabudowanie miały-spoko można było wypaść...
Co do jedzenia: faktycznie taniej wyjdzie stołować się na własną rękę niż wykupić pakiet żywnościowy, rada dla przyszłych wczasowiczów:)
Po 4 wszelkie aktualizacje ramowego planu dnia były tylko w Pavlovej, także trzeba było się doinformowywać, grunt, że po drodze na plażę:)
Pogoda cud miód i malina, słońce słońce i drinki:)
Z wyjazdu jestem zadowolona, w przyszłym roku planuję jechać, albo i lecieć:)
Pozdrawiam i do usłyszenia:)
PS. Jedynie co było męczące to postoje na Węgrzech, byłam w tych miejscach więc dla mnie było nudno, rozumiem, że to podyktowane jest ilością 2 kierowców w autokarze, także wybaczam:)
No, a ja się nie zgadzam z tym, że lepiej się stołować na własną rękę. Wcale nie wychodzi taniej. Ja miałam wykupiony pakiet, a znajomi żywili się na mieście. Z nudów siedząc w morzu, obliczyliśmy, że gdybyśmy mieli się żywić w tym samym miejscu bez wcześniej wykupionego pakietu żywnościowego to wyszłoby to drożej (wzieliśmy pod uwagę zniżkę jaką mają inni uczestnicy bez pakietu). Także wykupując pakiet miałam tak jakby śniadania za darmo. Dodatkowo ta opcja jest wyjątkowo wygodna, bo przychodzę do restauracji i odrazu przynoszą mi jedzenie, nie musze czekać, zamawiać itd. No i tego jedzenia, to jak dla mnie były porcje nie do przejedzenia. Nigdy się nie zdarzyło, żebym wszystko zjadła. Obiadokolacja składała się z: saładki podanej na dużym talerzu (naprawdę ogromna porcja!), zupy, drugiego dania i napoju. Problem jest tylko taki, że trzeba lubić ten rodzaj kuchni, bo serwowali nam typowe bułgarskie potrawy. Na mój gust super opcja, bo myśle, że to durne, żeby jechać za granice i jeść tylko pizze i naleśniki jak robili niektórzy, i nie spróbować regionalnych potraw.
Polecam jechać do Nesebaru i do Warny na własną rękę. Wychodzi to tanio tylko trzeba się wcześniej dowiedzieć kiedy ma się autobus z powrotem do Obzoru. My z koleżanką niestety nie sprawdziłyśmy i mało brakowało, a noc spędziłybyśmy w Warnie...
Cóż każdy ma swoje zdanie, ale na mieście można było tanio zjeść i nie mówię tu o naleśnikach i pizzach bo to śmieciowe żarcie za przeproszeniem na długą metę...
Co do obiadokolacji to fakt nie do przejedzenia, sałatki super ale na długą metę ile można jeść tylko ogórek i pomidor? Smaczne to było, ale monotonia nudzi, a i Tarator lepszy w markecie był niż to co podali. Też wychodzę z założenia, że warto spróbować regionalnej kuchni i wierz mi jak się pochodziło to można było znaleźć tanią i smaczną knajpkę:)
W życiu trzeba wszystkiego spróbować, więc kto co woli:)
PS. Studiuję taki kierunek, że chcąc nie chcąc wszystko porównuję, przeliczam i kalkuluję...
Pozdrawiam i do zobaczenia za rok:)
Dla nas nie ma porównania między tym czego się spodziewałyśmy a tym jak było !!! ...a było rewelacyjnie
)
Była dobra tania wódeczka, i wypasiona imprezka, i duży taras, i słońce palące, i piasek, i duuuże drinki, i mega fale i wino przepyszne, śliczne pola słoneczników po trasie, gitarrrrra na plaży, i wbrew pozorom czadowe tsunami, i długo by jeszcze wymieniać...
A najważniejsze,że WY byliście, że byli nasi piloci Paweł i Grześ, nasi kierowcy, był klimat, którego długo nie zapomnimy
))
A tak na poważnie to wszystko ok! Postój w Budapeszcie - super, Wycieczkę polecamy i czekamy na wspólną imprezkę, żeby troszeczkę 'poFLIRTować'
) MY jadłyśmy ciągle pizze i to bardzo tłustą... na wakacjach to nie problem
A w dodatku jaką przyjemnością był kotlecik mamy po powrocie... hmmm
pozdrawiamy, Grażynka i Doti
)
Siemacie wszyscy ![]()
Jak się czujecie po wyjeździe? Kiedy jakiś biforek
?
Dla potomnych:
Jeśli szukacie dobrze zorganizowanego wyjazdu, na którym macie ochotę grzać się codziennie w pięknym słońcu, imprezować z ciekawymi ludźmi, pić tani alkohol, poskakać w plażowym klubie to jedźcie !
Pogodę macie jak w banku, na turnusie na który miałem przyjemność pojechać grzało dzień w dzień (polecam wykupić pokój z klimą).
Ceny jedzenia/alkoholu są baaaardzo przystępne. Na miejscu jest naprawdę sporo fajnych, różnorodnych knajpek, solidna jest też restauracja przy hotelu Lazur. Ja akurat żywiłem się na własną rękę bo nie lubię być ograniczony ramami czasowymi i lubię jeść to na co akurat mam ochotę. Jeśli chodzi o finanse to wyszło mi porównywalnie do pakietu, także to już kwestia indywidualna co kto woli.
Dłuższe postoje po drodze to moim zdaniem też dobry pomysł. Przed postojem chciało się już wyjść z tego autokaru a pod koniec chciało się już do niego wsiąść i jechać. Po całym dniu kąpania/zwiedzania i po seansie jakiegoś filmu w autokarze (G-girl - WTF ? xD) sen przychodził łatwo i podróż mijała szybciej. Muszę pochwalić też systematyczność postojów na wc, nie ma co się bać o swój pęcherz. ^^
Hotel - standard - łóżko, szafa, łazienka, tv. Czysto, schludnie. Po co komu luksusy ?
Jednym słowem - Superkieł
Szczerze polecam,
KM Konrad ![]()
PS. Do zobaczenia za rok w Obzorze Grzesiu, Krakers, Master, Szopska, Kasiania, Wojtas-pepeszjajcorz, Noti, Raven, Gośka-sadystka, Dżoana, Kacha ( czemu nie masz ksywy:( ), Lover, Roman Budowniczy, Dorotka, Grażka i wszyscy inni pozytywnie zakręceni ludzie
Pozdrowienia ! ![]()
Siemano
Zgadzam się z pozytywnymi opiniami przedmówców, było mega dobrze ![]()
Nie mam się do czego przyczepić to negatywnych nie będzie ![]()
Dla tych co się będą zastanawiać czy pojechać z turystyką studencką to śmiało polecam.
Pogoda w Bułgarii bardzo dobra (przez te 10 dni w Obzorze padało tylko przez ok. 2h).
Bardzo tani alkohol, tanie jedzenie, wyjątkowe towarzystwo turystów-studentów, dobra organizacja pilotów (na nudę nie można było narzekać, co wieczór/noc coś organizowali).
Co do klimy o której pisał Konrado to napiszę, że bez niej też nie jest źle. Dużo czasu nie spędzaliśmy w pokojach, a w nocy było spoko z temperaturą.
Co do podróży autokarem, to jest do zniesienia tak jak pisał Konrado, dużym plusem jest przystanek w Hajduszoboszlo po drodze, gdzie można trochę odetchnąć na basenach.
Godny polecenia jest również aqua-park w Nesebarze. Warto będąc tak blisko tam pojechać i iść na Tsuuuuunami ![]()
Pozdrawiam wspaniałą ekipę (łącznie z pilotami) z którą miałem przyjemność się zapoznać i poimprezować ![]()
I do zobaczenia na innych wyjazdach/imprezach! ![]()
Siemanko
Co do mojej opinii to jest ona oczywiście pozytywna, bo jak inaczej można określić taki wyjazd gdzie:
-byli cudowni ludzie
-rewelacyjni piloci
-piękna pogoda, o którą nie trzeba było się martwić
-strasznie tani alkohol, który umilał nam wieczory (i nie tylko ;p)
-dobre jedzenie, każdy znajdzie coś dla siebie
minusy to:
-długa podróż, którą w większości się prześpi
-problemy z toaletami na Rumunii
-pewnie można jeszcze by było jeszcze tu coś dodać, ale widać było to mało istotne
tyle ode mnie ![]()
na zakończenie było REWELACYJNIE - polecam, każdemu kto się zastanawia, zarówno dla osób w pojedynkę jak i większych ekip ![]()
pozdrawiam Was Wszystkich i mam nadzieje, że do zobaczenia za rok ![]()
Kasia W.
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź