Temat: Opinie po wyjeździe do Bułgarii w terminie 13-26.07

Witam.

Zapraszam do wpisywania swoich wrażeń po wyjeździe.

Ze Studenckimi Pozdrowieniami,
Kuba Kwiatkowski
GSM: 509-537-915, GG: 48321

2

Odp: Opinie po wyjeździe do Bułgarii w terminie 13-26.07

To ja zacznę na początek. Obzor to świetna miejscówka na wakacje. Niby wioseczka 2 tys. mieszkańców a jest tam wszystko smile Wesołe miasteczko, kilka dyskotek i barów także jest co robić.
W mieście mamy supermarket otwarty do 1 w nocy ale niestety wódeczka tylko z półki więc lepiej ją kupić wcześniej aby trochę schłodzić w pokojowej lodówce smile Te lodówki to w ogóle ledwo zipią ale po początkowych trudnościach jak daliśmy chłodzenie na maksa to nawet nam pomidory zamroziła big_smile

W Bułgarii niby wszystko tanie a najbardziej alkohol. Piwko chodzi w sklepie po 1.2 - 1.5 Lv a w lokalach 1.7-2 (Kamenitza rulez). Najgorzej wypadają owoce, lody i mięso. Za ananasa płaci się około 18zł, lody na patyku tak od 3zł (gałkowe na wagę smile ) a np taki stek w restauracji za 25 Lv!!! Inne dania jak np pizza, tradycyjne bułgarskie czy spaghetti tanio. Ogólnie za 10 Lv da się zjeść porządny obiad. Z fast foodów koło plaży trzeba wyróżnić kabab za 2-4 Lv za XXXL (mało mięsa ale za to frytki w środku smile ) i kawałki pizzy po 2-2.5 Lv.

W lokalnym barze przy plaży happy hours przez całą dobę - 2 drinki w cenie jednego a koszt drinka to koło 6 Lv. Zaraz obok bardzo fajna dyskoteka gdzie da się nawet zarobić kupując colę w puszcze smile (2.5 Lv).

W mieście jest też blisko kafejka internetowa (2 Lv/godz) i bilard (1 Lv/godz). W wesołym miasteczku chyba najdroższe atrakcje po 3 Lv.
Na plaży jest dużo atrakcji pływających (15-20 Lv) jak np banan ale tylko obwozi po morzu, trzeba poprosić o extreme race. Można sobie również polatać za motorówką za 50 Lv.
Jest wypożyczalnia parasoli i leżaczków ale bardziej opłaca się kupić parasol. My kupiliśmy najtańszy za 8 Lv i 3 osoby z trudem ale się zmieściły smile

Jeśli będziecie mieli Anię Czwarnóg za pilotkę to możecie się cieszyć smile Na pewno nie będziecie się nudzić. Każdego wieczoru coś zorganizowane. Najlepsze bifory w altance w parku gdzie muzyka gra na cały Obzor przez megafon smile Dzięki temu raz udało mi się trafić jak wracałem ze sklepu i słyszałem Dodę smile

jak coś mi się jeszcze przypomni  to potem dodam

Ostatnio edytowany przez wojtQ (2011-08-03 22:00:20)