Temat: Bułgaria 4-17.07 - wrażenia po wyjeździe
Witam.
Zapraszam do wpisywania swoich wrażeń po wyjeździe do Bułgarii w terminie 4-17.07.2011
Kuba Kwiatkowski
GSM: 509-537-915, GG: 48321
Forum Turystyczne, Forum Travel Student, opinie z wyjazdów
Forum turystyczne oraz forum uczestników wyjazdów z Travel Student, opinie z wyjazdów
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Turystyczne, Forum Travel Student, opinie z wyjazdów » Wyjazdy bieżące » Bułgaria 4-17.07 - wrażenia po wyjeździe
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam.
Zapraszam do wpisywania swoich wrażeń po wyjeździe do Bułgarii w terminie 4-17.07.2011
witam,
ogolnie było ok, ale to miasteczko to bardziej nadaje się dla osób starszych lub rodziców z dziecmi, godzina 22;00 - miasto śpi.. drugi raz bym tam nie wróciła szczerze powiedziawszy...
opłata klimatyczna - klima wyłączona bo kierowca oszczędza na paliwie, haha
(chyba, że ja źle rozumiem pojecie 'opłata klimatyczna')
wycieczki fakultatywne- osobiście mi sie nie zbyt podobały jeśli chodzi o Nesebar, bo na nic innego chętnych nie było, dla Waszej informacji, aby wycieczka się odbyła musi byc minimum 25osób...
witam,
ogolnie było ok, ale to miasteczko to bardziej nadaje się dla osób starszych lub rodziców z dziecmi, godzina 22;00 - miasto śpi.. drugi raz bym tam nie wróciła szczerze powiedziawszy...opłata klimatyczna - klima wyłączona bo kierowca oszczędza na paliwie, haha
wycieczki fakultatywne- osobiście mi sie nie zbyt podobały jeśli chodzi o Nesebar, bo na nic innego chętnych nie było, dla Waszej informacji, aby wycieczka się odbyła musi byc minimum 25osób...
Witam.
Hmm.. Po 22 wszystko zamknięte? Pierwsze słyszę, bylem w Obzorze w czerwcu przed sezonem i już wtedy mieliśmy otwarte kilka klubów. Space, July Morning, Igloo, Merlin pozamykane było? Beach bary też? Jeździmy do Obzoru od 6 lat i nigdy nie słyszałem opinii, że nie było gdzie pójść w tym mieście a bądź co bądź na miejscu jest sporo taniej niż w np. W Nesebarze.
Klimatyzacja wyłączona - prosiliście kierowcę albo Pilota aby ją włączył? Nigdy żaden z naszych przewoźników nie odmówił włączenia klimatyzacji na prośbę uczestników... Z tą firmą transportową już jeździmy kilka lat.
Generalnie z przodu autobusu jest inna temperatura niż z tyłu i nie zawsze kierowca wie, że komuś jest zimno/ciepło, dlatego zawsze w takich sytuacjach należy mówić co i jak. Ale akurat opłata klimatyczna nie ma nic wspólnego z klimą w autokarze - już prędzej ze słońcem w Obzorze ![]()
To, że wycieczka aby się odbyła musi być osiągnięta minimalna liczba chętnych to chyba żadna nowość, od zawsze taka informacja jest napisana przy opisie wycieczek fakultatywnych przy opisie wyjazdu..
Hej,
Ja ogólnie z wyjazdu jestem bardzo zadowolona, chociaż muszę przyznać rację co do wieczornych imprez. Kluby co prawda są, ale przeważnie puste, niestety imprezy zaczynają się dopiero ok 24 więc jeżeli jechało się z nastawieniem na nocna szaleństwo to można się było trochę rozczarować. Natomiast jeżeli ktoś jechał tam tak jak ja z nastawieniem na odpoczywanie i wylegiwanie się na słońcu to nie ma możliwości żeby wrócił niezadowolony
. Jeszcze słowo a propos autokaru a w zasadzie kierowców. Musze przyznać, że jazda z nimi nie należała do najprzyjemniejszych. Nie dość że kilka razy zgubiliśmy drogę to jeszcze jeden z nich jechał jakby do tej pory woził tylko ziemniaki
Może się za bardzo czepiam ale niestety tak długa podróż autokarem jest bardzo męcząca...
witam,
ogolnie było ok, ale to miasteczko to bardziej nadaje się dla osób starszych lub rodziców z dziecmi, godzina 22;00 - miasto śpi.. drugi raz bym tam nie wróciła szczerze powiedziawszy...opłata klimatyczna - klima wyłączona bo kierowca oszczędza na paliwie, haha
Opłata klimatyczna to nie klimatyzacja
Ojciec Organizator to nie Ojciec Dyrektor
Obzor to nie Obory
Tam gdzie byłaś http://www.obory.com.pl nie ma imprez po 22...
miałam tylko wyrazić swoją opinie a tu jakieś bulwersy.. ![]()
a panie Kwiatkowski, ja nie napisałam że wszystko zamknięte - 'miasto śpi' dość szerokie pojęcie, ale wydaję mi się, że to poprostu dlatego ze to wszystko było zbyt wcześnie, dwa, trzy dni przed naszym wyjazdem ludzie dopiero się zjeżdżali ;]
miałam tylko wyrazić swoją opinie a tu jakieś bulwersy..
a panie Kwiatkowski, ja nie napisałam że wszystko zamknięte - 'miasto śpi' dość szerokie pojęcie, ale wydaję mi się, że to poprostu dlatego ze to wszystko było zbyt wcześnie, dwa, trzy dni przed naszym wyjazdem ludzie dopiero się zjeżdżali ;]
A to źle zrozumiałem z tym śpiącym miastem. To pewnie teraz będzie lepiej pod tym względem skoro się wszyscy zjeżdżali ![]()
witam ogolnie wyjazd spoko szkoda tylko że wszędzie wiało pustkami po za tym na przyszłość zróbcie jakąś możliwość wyboru wycieczki fakultatywnej przed wyjazdem niech każdy widzi co się odbędzie na danym wyjedzie a nie jadę a tu nic żadna wycieczka nie wypaliła lipa jak nie wiem, nic nie zobaczyłem nic nie zwiedziłem bo przez kilka osób które pojechały w roli emerytów rencistów siedzieć na plaży a o 23 iść spać ostrzegam, dla innych lepiej sprawdzcie grono ludzi przed wyjazdem bo można sie rozczarować a do organizatora myśle że powinien udostępnić opcję zaznaczania przed wyjazdem jakie to miejsca chce odwiedzić uczestnik i każdy powinien deklarować sie w momencie zakupy danego wyjazdu
witam ogolnie wyjazd spoko szkoda tylko że wszędzie wiało pustkami po za tym na przyszłość zróbcie jakąś możliwość wyboru wycieczki fakultatywnej przed wyjazdem niech każdy widzi co się odbędzie na danym wyjedzie a nie jadę a tu nic żadna wycieczka nie wypaliła lipa jak nie wiem, nic nie zobaczyłem nic nie zwiedziłem bo przez kilka osób które pojechały w roli emerytów rencistów siedzieć na plaży a o 23 iść spać ostrzegam, dla innych lepiej sprawdzcie grono ludzi przed wyjazdem bo można sie rozczarować a do organizatora myśle że powinien udostępnić opcję zaznaczania przed wyjazdem jakie to miejsca chce odwiedzić uczestnik i każdy powinien deklarować sie w momencie zakupy danego wyjazdu
Niestety to jakie wycieczki wypalają zależy od grupy. U Was na turnusie była wycieczka do Nesebaru, więc jakaś się odbyła ![]()
Przeważnie w Bułgarii grupy jeżdżą na więcej niż jedną. Np. teraz grupa wczoraj była w parku wodnym, pojutrze jedzie do Nessebaru. Niestety nie jesteśmy w stanie zrobić zapisów przed wyjazdem bo wiele osób nie wie na co chce jechać, a tym bardziej nie bylibyśmy w żaden sensowny sposób takich danych opublikować, gdyż rezerwacje napływają przez dłuższy okres czasu, poza tym ludzie by zmieniali sobie opcję i byłby jeden wielki bałagan. Najsensowniejszą opcją zapisu jest zapis w autobusie podczas drogi - w ciągu kilku godzin wiadomo jakie wycieczki się odbywają.
Co do grona ludzi z jakimi jeździcie - to na każdym wyjeździe gwarantujemy Wam osoby z przedziału 18-30 lat. Nie ujrzycie u nas np. rodzin z dziećmi, więc moim zdaniem jest ogromna szansa na fajną ekipę. Na pewno bardziej zbliżonej wiekowo grupy osób ciężko sobie wyobrazić. Ale oczywiście nie każdy z każdym musi się lubić czy dobrze dogadywać, ale to jest chyba normalna spreawa. Również przed wyjazdem z żadnym biurem nie jesteście w stanie "sprawdzić towarzystwa", nikt Wam nie poda danych osób które jadą na wyjazd bo są one chronione ustawą o ochronie danych osobowych.
Pustki w Obzorze - widać niestety początek lipca nie ściągnął zbyt wielu turystów nad morze, na pewno teraz już jest lepiej a szczyt sezonu będzie na przełomie lipca i sierpnia.
Witam,
mi osobiście bardzo podobał się wyjazd, atmosfera była bardzo fajna a Marta dbała o to zeby nam sie nie nudziło
hotelowi nie ma co zarzucić - ładne pokoje, przy plazy i widok z balkonu na morze [tylko 1 czajnik to za mało na cały budynek
] . kazdy kto lubi spokój i lezenie na plazy bedzie zadowolony
jedyny minus to chyba tylko długa droga przez Rumunie,ale na to nikt nic nie poradzi..
pozdrawiam.
ps. wgralam kilka zdjęc grupowych na serwer
Wyjazd super, nie ma się do czego przyczepić. Wyremontowane pokoje, ładna okolica. Całkowicie się nie zgadzam z tym, że wieczorami wiało pustkami czy nie było co robić... jakoś inni się wyszaleli, a to że pewnym osobom było za mało - no cóż. Były dyskoteki, beach bar - czego chcieć więcej? Fakt, zabawa w Marlinie mogłaby zaczynać się wcześniej niż o 24, ale z drugiej strony był czas na bifor, więc mi jakoś bardzo to nie przeszkadzało.
A co do kierowców - no sory, ale za takie chamskie odzywki co poniektórych pasażerów nie ma się co dziwić, że czasami mogli specjalnie nie włączyć klimy... ;] Mi tylko lekko przeszkadzało, że w nocy jak wszyscy spali kierowca włączał światło i radio na maxa.
Poza tym będę bardzo miło wspominać ten wyjazd i myślę, że jeszcze kiedyś wrócę do Obzoru ![]()
Moglibyście napisać gdzie mniej więcej znajdują się takie imprezownie jak Marlin, July morning i Igloo?
I czy w Bed Rock na rynku coś się działo?
imprezy naprawdę dopiero po 24? moze po 24 było juz ludzi full ;]
Bardzo Fajnie zorganizowany wyjazd do Bułgarii.Lokalizacja była w dobrym miejscu blisko morza i centrum,ciekawie zorganizowana i oprowadzana wycieczka do Nesebaru i Sozopolu,są tam bardzo stare i warte do zwiedzania budynki.Pilotka dobrze organizowała różne zabawy.Pilotka była the best ![]()
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź