Temat: Włochy Bibione - 11-20.09, opinie po wyjazdowe

Witam.

Zapraszamy do wpisywania swoich opinii po wyjeździe do Włoch.

Ze Studenckimi Pozdrowieniami,
Kuba Kwiatkowski
GSM: 509-537-915, GG: 48321

2

Odp: Włochy Bibione - 11-20.09, opinie po wyjazdowe

to może ja zacznę:) Wg mnie było suuuper! Atmosfera, ludzie, miasto, imprezy rewelacja! A spotkania przy basenie big_smile chyba polubiłam wrzucanie do wody wink o przepraszam wnoszenie na rekach bo przecież nikt mnie nie wrzucił tylko na rękach wnosił albo skakał ze mną:P I oczywiście brawa dla Pilota za organizację wieczorów! czekam
z niecierpliwością na kolejny wyjazd!
Pozdrowienia i buziaki dla wszystkich oraz do zobaczenia na imprezach po wyjazdowych!!!!

3

Dołączam się do opinii koleżanki powyżej smile Naprawdę było suuuuuuuper ... Dzięki Gosi i Arkowi nie nudziliśmy się bo zawsze wspólnie coś robiliśmy i za to wielkie dzięki im... Mam nadzieję że będzie więcej takich fajnych i ciekawych wycieczek... Serdecznie pozdrawiam wszystkich i dziękuje za milo spędzony czas w Waszym gronie smile DO zobaczenia na imprezach po wyjazdowych buziaki :*)

4

Ja bym do tych cudownych kąpieli w basenie dorzuciła jeszcze lepsze nocne kąpiele w morzu i fontannie wink
Świetny wyjazd zarówno dla tych którzy chcą trochę odpocząć bycząc się na plaży cały dzień, jak i dla tych bardziej aktywnych, którzy chcą coś pozwiedzać, a wieczorami poszaleć  wink

5

no ja jestem zadowolona na pewno to nie jest moja ostatnia wycieczka z travel student ^^

6

A moze opisalibyscie cos konkretnego aby inni mieli z tego pozytek. Jak pokoje jak miasto jak ceny czy daleko do morza. Na ktora wycieczke warto sie wybrac.

7

więc konkretnie:
miasto typowo turystyczne, mnóstwo hoteli, apartamentów itp ale urocze. Mieszkaliśmy w apartamentach ładnych, nowych, czystych. Bardzo blisko plaży (jakieś 150 m),plaza czysta, dłuuuuuuuuuuuuga i piaszczysta. Do centrum miasta szło się kawałek ale jakoś tak strasznie daleko nie było tongue Ceny jak na euro nawet przyzwoite tzn dość drogie pieczywo jakie mleko itp, ale kawałek pizzy można zjeść a 1,5 euro. W ristorante ceny pizz zaczynały się od 7 euro. ZA to alkohol a przede wszystkim wina tanie. Całkiem dobre winko można kupić za 1 euro ( u nas szał robiło Lambrusco big_smile) Ogólnie jak ktoś chciał zrobić wieksze zakupy to lepiej było isć do centrum bo tam ceny były nizsze. Co do wycieczek to byliśmy tylko w Wenecji bo tylko ten wyjazd wypalił ze względu na specyfikę grupy tongue ale za to dobrze zorganizowany wyjazd, Wenecja bajeczna, mnóstwo turystów mimo że pani przewodnik mówiła że wrzesień to już poza sezonem. Ten koniec sezonu dało się także zauważyć  w samym Bibione, bo w trakcie naszego pobytu zamknięto sklep, cukiernię i pizzerię które były prawie przy samym budynku, a działały tylko w sezonie.Jednkże przez większą część wyjazdu cieplutko było, kto chciał ten wrócił opalony big_smile
Atmosfera świetna, ludzie cudowni, wyjazd pełen wrażeń i niezapomnianych przezyć tongue
Co jest ogromną zasługą organizatorów a przede wszystkim Gosi i Artura smile
Także wyjazd gorąco polecam i sama się pewnie z nimi kiedyś jeszcze wybiorę. Pozdrawiam (i ssijcie barana tongue kto był ten wie)

jak czytalam powyzszy post... az sobie wyobrazilam jakbym tam teraz byla.  cool
a tak po 5 miesiacach pieknych wakacji trzeba bylo zaczac sie uczyc.
Wyjazd byl swietny! Kazdy wieczor byl jakos zaplanowany i to bylo naprawde dobre. Dzien konkursow byl spoko (jedzenie pasztetu i zapijanie go winem z puszki przy pomocu "slomki" zrobionej z makaronu, wybory miss i uwienczenie wieczoru skokiem do basenu, bo oczywiscie taki mielismy tuz przy apartamentowcu) big_smile
ostatni dzien troche zjechany pogoda, ale humory dopisywaly.
Pozdrowiena dla calej grupy!! dla mnie to byl pierwszy wyjazd z travel student i napewno nie ostatni! Wyjazdy z Nimi warte polecenia!! Wszyscy jednoglosnie sie ze mna zgodza smile
Ssijcie barankaa  wink

9

To ja też się wypowiem:)
Byłam w Bibione w ubiegłym roku, we wrześniu. Jeśli chodzi o biuro to wszystko świetnie zorganizowane, bardzo łatwy kontakt, opieka pilota na miejscu, ładny ośrodek (pokój dzienny z kuchnią, sypialnia, łazienka, balkon, klimatyzacja, tv, lodówka, mikrofala). Bardzo blisko do plaży.
Codziennie organizowane były integracyjne spotkania nocne na plaży wink oraz wspólne wyjścia do pobliskiego klubu COCO (panie wchodzą za darmo, panowie płacą ok 13E). Nam się udało dogadać z ochroniarzami i wchodziliśmy jako grupa POLAKO FOR FREE! Żeby nie było niespodzianek: na wejście dostaje się kartę, i na tę kartę bierze się napoje z baru (woda,cola 4, piwo 5, drinki 6-7E), barmani nabijają kwotę na kartę i nie biorą od nas żadnych pieniędzy. Dopiero przy wyjściu oddaje się kartę i ochroniarze sprawdzają ile wypiliśmy wystawiając rachunek. W Bibione jest też drugi klub, dość daleko, dlatego z centrum podstawiane są busy, którymi można tam dojechać. Zwykle przy fontannie stoi ktoś, kto rozdaje ulotki i zachęca do przyjścia, można się od niego wszystkiego dowiedzieć. Generalnie ciągle coś się dzieje, jest mnóstwo atrakcji: banany i rowerki wodne, hulajnogi i rowery do wypożyczenia, lunapark i wiele innych. Nie pamiętam którego dnia, ale raz w tygodniu organizowany jest JARMARK, na którym można się nieźle obłowić w ciuchy, buty i torebki wink bardzo tanie są owoce i warzywa.

Bibione to typowo turystyczna miejscowość (mnóstwo Niemców i Austriaków dlatego w sklepach czy restauracjach łatwiej dogadać się po niemiecku niż po angielsku). Bardzo dużo hoteli, ośrodków wczasowych, barów i restauracji. Jedzenie w sklepach w miarę tanie (mleko, makaron ok 2E). W restauracjach podobnie (kawa ok 3-4E, pizza 8-10E, makarony 6-10E) Osobiście polecam restaurację ATMOSPIERA spaghetti podają na wielkiej patelni, ceny są przystępne (od 5E), porcje duże i naprawdę pyszne (dlatego często są tam kolejki na wejście!). W restauracjach do rachunku doliczają napiwek za nakrycie: 1E za osobę). Grande birra (czyli duże piwo) ma dla nich 0,4 l tongue, małe 0,2l. Polecam pyszne lody gałkowane i wyjście do Lunaparku (ok 5E za wstęp na jedną karuzelę).

Apropo wycieczek: na naszym turnusie nie wypaliła żadna wycieczka fakultatywna, bo nie zebrała się grupa. Ale nic straconego: bilet z dworca autokarowego do Wenecji kosztuje 13 euro w obie strony. Można kupić droższy bilet za 23E, którego cena zawiera dodatkowo rejs promem w obie strony do placu św. Marka. Wyjazd z Bibione ok 8 rano, powrót ok 16. Wystarczająco dużo czasu aby przejść Wenecję wzdłuż i wszerz.

Jak najbardziej polecam wyjazdy z tego biura, zwłaszcza Bibione! Było świetnie wink Pozdrawiam organizatorów i do zobaczenia wkrótce wink