Temat: Bułgaria 27.08 - 09.09 - opinie po wyjazdowe
Zapraszam do wpisywania swoich wrażeń po wyjeździe do Bułgarii w tym wątku.
Kuba Kwiatkowski
GSM: 509-537-915, GG: 48321
Forum Turystyczne, Forum Travel Student, opinie z wyjazdów
Forum turystyczne oraz forum uczestników wyjazdów z Travel Student, opinie z wyjazdów
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Turystyczne, Forum Travel Student, opinie z wyjazdów » Wyjazdy archiwalne » Bułgaria 27.08 - 09.09 - opinie po wyjazdowe
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Zapraszam do wpisywania swoich wrażeń po wyjeździe do Bułgarii w tym wątku.
Dla mnie wyjazd zajebisty !!! Polecam wszystkim, którzy nie uczestniczyli jeszcze w imprezach z TurystykąStudencką, nawet się nie zastanawiajcie !! Za rok jadę ponownie ![]()
Ogólnie to impreza bardzooooo fajna , towarzystwo fajne pogoda zajebista wszystko jak należy;p Ja również nie omieszkam skorzystać ponownie z wyjazdów z turystyka studencka:D
Ja też mam jak najlepsze wrażenia po wyjeździe. Czuję się tak zintegrowana, że z trudem myślę, jak będzie mi się żyło w dezintegracji podczas roku akademickiego. Nasz pilot Krakers/Kredens/Snickers sumiennie realizował zadania "czułego pilota" zapowiadanego w umowie;) Towarzyszył nam u doktora Pavlova. Niewątpliwym plusem był też ośrodek - blisko morza, piękne widoki z tarasu, czyściutko (i pod czujnym okiem stróża prawa:)). Poza tym w Nessebarze było rewelacyjnie - przepiękne miejsce. Mam nadzieję, że kasa, którą tam zostawiłam, przepłacając za pamiątki będzie moim osobistym wkładem finansowym w postęp miasteczka.
No i jeszcze Viva od rana. Pobudka z wyostrzoną świadomością. Takie rzeczy zostają na długo w pamięci. Łaka łaka eee
Po pierwsze jazda autokarem to dramat ( przynajmniej w tamtą stronę ) ale da się przeżyć
w drodze powrotnej po spożyciu specjalnych substancji znieczulająco/nasennych
i dobremu towarzystwu
droga zleciała duuuużo szybciej. Wyjazd do aquaparku - udany było zajebiście no bajka. Po wyjeździe do Nessebaru czuje delikatny niedosyt. Za mało czasu na zwiedzanie. Pilot opowiedział nam o historii miasta w 50 sek. chociaż "opowiedział" to jest za dobre określenie, bardziej pasuje tutaj ten zwrot, który usłyszałem w autobusie "poczytaj mi mamo" ale OK. Miasto ma naprawdę bogatą historię, a ja usłyszałem że są mury, brama wjazdowa i pare cerkwi. Tyle. Gdzie iść, co robić, co zobaczyć... żeby je zwiedzić potrzeba troche więcej niż 3 godziny. Wieczór bułgarski w deche.
Na wieczory integracyjne sie chodziło
i też się zaintegrowałem
tak że hej
na drugi dzień już tęskniłem za tamtą pogodą, sprzątaczką która ogarniała pokój a przede wszystkim za rewelacyjnym towarzystwem ![]()
Pamiątek to ja najwięcej kupowałem w hurtowni
tylko że dużo nie przywiozłem do Polski, bo człowiek nie wielbłąd i pić musi
Reasumując - wyjazd bardzo udany.
P.S.
Łaka łaka eee ty nie miałaś jakiegoś innego pseudonimu... coś po rosyjsku.... aaa ! niekrasiwa
pozdrowienia dla wszyyyyystkich z turnusu.
Wysiadałem z Olą jako pierwszy i zapomniałem powiedzieć... jak ktoś będzie miał czas i chęci to bardzo bardzo ładnie proszę
jakbyście mieli fajne zdjęcia to proszę kierować na adres kontodomowe@o2.pl
Krzysiu łaka łaka to nie ja
)))
Pozdrowienia dla Ciebie i Oli
Niekrasiwa
I oczywiście podpisuje się pod prośbą , gdyby ktoś miał jakieś fajne fotki, trochę czasu i ochoty to niech je prześle : bajera-martyna@wp.pl albo bajerkam@gmail.com
Z góry dziękuje , może to mi pomoże zapełnić niektóre luki w pamięci ![]()
Jestem i ja ![]()
Nie chciałam się wpisywać jako pierwsza bo byłoby to zbyt przewidywalne.
Ja powiem, że słaba grupa do zabawy do rana. Zawiodłam się na Was potwornie... a feeee.
Po drugie to trzeba koniecznie jeździć w sezonie. Teraz to się nic nie działo... i ten July Morning, w którym byliśmy tylko raz i prawie nic z niego nie pamiętam prócz jednego krótkiego dialogu... ![]()
Po trzecie Krakers podtrzymałeś honor wyjazdu- byliśmy w space! Duży buziak za to!
Po czwarte, dlaczego wróciłam nieopalona do Polski? ![]()
Po piąte focie wrzucam póki co na fb i tam jak mnie zaprosicie to będzie je widzieć. Może później wrzucę na to co tam wysłali organizatorzy na maila, ale w zeszłym roku próbowałam i mi się nie udało....
Po szóste waka waka
A po siódme trrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr zajebista kukurydza.
P.S. nie ma opcji, żebym w przyszłym roku też pojechała poza sezonem!!!!!!
wiadomo, że poza sezonem jeżdżą tylko nieluzacy, którzy są tak spięci, że wolą się wyspać, niż po luzacku szaleć do rana. Pozdrawiam wszystkich:)
Wyjazd oceniam na 4+
Podróż długa, całkiem komfortowa. Przystanki w dobrych miejscach –zawsze była toaleta.
Hotel w porządku, bardzo blisko morza i dużego parku z altanami i fontanną, ogólnie urokliwa okolica
To prawda, że większość sprzedawców, lokali, pubów itd. już się pakowała i z dnia na dzień, na plaży i w mieście robiło się ‘luźniej’. Taki wyjazd wrześniowy polecam zwłaszcza dla osób nie lubiących tłumów, imprezowania itp., dla tych drugich polecam raczej oferty lipcowo-sierpniowe
Wycieczka do Nessebaru – ciekawe, ciekawe… nie wiem, dlaczego do Aqua Parku wyjazd był o 9.00 rano, a na zwiedzanie Nessebaru o 13.00 –stanowczo za mało czasu, mało, mało! Co szkodziło jechać wcześniej? A tak można powiedzieć, że przebiegliśmy przez środek miasteczka i wróciliśmy do autokaru
Co do informacji pilota na temat miejsca – nie oczekiwałam wiele… dobrze, że wcześniej sama przeczytałam, co warto zobaczyć.
To i ja się wypowiem.
Wyjazd oceniam na 5- minus jest za pogodę która mogła być trochę lepsza, ale cóż, sam się decydowałem na ostatni turnus ![]()
Ogólnie to było mega fajnie.
Krakres pomimo "poczytaj mi mamo" starał się jak mógł i za to ma wielkiego plusa. Tak trzymaj ![]()
Faktycznie troche lipa, że Julaya zamkneli tak szybko i że się jeszcze Pink zwinął. Na przyszłość polecam wcześniejsze turnusy.
Nessebar był bardzo fajny, choć faktycznie gdyby było z godzine więcej czasu to bym się nie obraził.
Wieczór Bułgarski - no coment
Każdy kto był, wie jak zajebiście było
AquaPark - też super. Na początku wydawało mi się, że przez 8h to nie będzie co tam robić, a okazało się, że jak by było jeszcze ze 2 to by było fajnie ![]()
Ekipa też ogólnie spoko, mam nadzieję, że spotkamy się na jakimś spotkanku powyjazdowym?
No i nie zapominajmy o naszych mega kierowcach, którzy zarówno umieli się dobrze bawić(np na wieczorze Bułgarskim i po nim
) jak i nas szybko (może nawet troche za szybko) odwieść do chaty
Wyjazd na pewno zapamiętam na długo, w szczególności "zajebista kukurydze" i kawałek "We no speak americano" lecący z każdego możliwego głośnika w Bułgarii.
Jeszcze raz dzięki za wyjazd i coś mi się wydaje, że jeszcze kiedyś skorzystam z usług TravelStudent ![]()
Pozdrawiam,
Krzysiek
Ostatnio edytowany przez kyo (2010-09-14 11:40:38)
Więc i ja dodam swoje 3 grosze
Ogólnie wyjazd zaliczam do udanych i polecam wszystkim którzy jeszcze nie byli:)
Towarzystwo dopisało
nigdy po 23.00 altana nie była pusta ![]()
Faktycznie miasto już trochę zamierało, z dnia na dzień coraz więcej pubów pozamykanych.No ale nie było tragedii.
Co do pogody.. to mam niedosyt...choć tylko jeden dzień tak naprawdę był pochmurny ale nie zimny. Słońce już jakieś przymulone, średnio opalało. Wieczory już chłodne.
Jeżeli chodzi o nasze pokoje to nie mam nic do zarzucenia, czysto, ładnie, schludnie i do więcej rzut beretem od morza.
Wycieczki: Nessebar: faktycznie mało czasu, a do zwiedzania troszkę jest, wszystko było w biegu, a na wieczorze bułgarskim dużo jedzenia, dużo wina
bułgarska muzyka i taniec, wszystko na 5+; Aqua Park: wszystko pięknie, tylko ktoś zapomniał chyba podgrzać wody w basenach, bo była nie tyle że zimna, ona była lodowata.
Jeśli chodzi o podróż i postoje w Hajduszoboszlo i Budapeszcie, uważam za zbędne.
Tak naprawdę bardziej cieszyłabym się z dwóch dni więcej w Obzorze. W Hajduszoboszlo to wszystko przez pogodę, bo padało ale Budapeszt zwiedzać na własna rękę..Wolałabym tam pojechać na osobną wycieczkę, bo robiłam zdjęcia a nawet nie wiem co to było(w większości). Co do samej podróży, no to czego się spodziewać po tylu godzinach w autokarze..Następnym razem wybiorę samolot bo wygodnie i szybko.
No i to chyba wszystko
Pozdrawiam wszystkich uczestników wyjazdu ![]()
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź