Temat: Bułgaria 4-17.07 - opinie

Witam.

Zapraszam do wpisywania swoich opinii, uwag o wyjeździe 4-17.07.2010 do Bułgarii.

Mam nadzieję, że już wszyscy odespali wyjazd :> Ja przed kilkoma godzinami wróciłem do Polski.

Ze Studenckimi Pozdrowieniami,
Kuba Kwiatkowski
GSM: 509-537-915, GG: 48321

2

Odp: Bułgaria 4-17.07 - opinie

Ja mogę się wypowiedzieć: było faaaaajnieeee!! super ludzie, super pogoda (noo.. pomijając 2 dni, ale 2 dni na cały wyjazd to niewiele, zawsze można iść się upić do hotelu, jak pada wink ), cieplutkie morze, przyzwoite plaże (dużo Bułgarek topless tongue), bardzo tani alkohol i bardzo tanie jedzenie, więc żyć nie umierać wink

ps organizacja też spooooko, żeby nie było ;p  wink

3

BeW napisał/a:

Ja mogę się wypowiedzieć: było faaaaajnieeee!! super ludzie, super pogoda (noo.. pomijając 2 dni, ale 2 dni na cały wyjazd to niewiele, zawsze można iść się upić do hotelu, jak pada wink ), cieplutkie morze, przyzwoite plaże (dużo Bułgarek topless tongue), bardzo tani alkohol i bardzo tanie jedzenie, więc żyć nie umierać wink

ps organizacja też spooooko, żeby nie było ;p  wink

a ile mniej więcej kasy potrzeba?na normalne życiexD

4

1. jak wygląda sprawa mieszkania w 2ch hotelach ? tworzą się 2 oddzielne grupy, czy są organizowane jakieś wspólne spotkania?

2. ile jest klubów i jaki jest w nich przegląd wiekowy/narodowościowy ?

5

Też byłem i przyznaje że było rewelacyjnie smile
Co do cen to codziennie imprezując ( i jedząc) wydałem mniej pieniędzy niż wydał bym w Polsce (jakieś 120-160 euro w zależności od pojemności żołądka i stanu wątroby) - ja akurat bardzo mało pije więc dużo nie wydałem smile

Po imprezie integracyjnej pierwszej nocy nie stworzyły się oddzielne grupy - razem imprezowaliśmy do końca (w klubach, na plaży, raz w jednym i raz w drugim hotelu)

A kluby są dwa - jeden otwarty do imprezowania w tygodniu i drugi (jeden z największych na Bałkanach) do imprezowania w wekendy.
W klubach polecam kupować tekile - kosztuje ona średnio 1 leva (jakieś 2 zł)

6

Wybieram sie do Obzoru w najblizszym terminie smile jestem bardzo ciekawa jak tam jest, co warto odwiedzic itp smile Moze jakas podpowiedz na ktore wycieczki waro sie wybrac a na ktore nie ??

7

oleczka napisał/a:

Wybieram sie do Obzoru w najblizszym terminie smile jestem bardzo ciekawa jak tam jest, co warto odwiedzic itp smile Moze jakas podpowiedz na ktore wycieczki waro sie wybrac a na ktore nie ??

Ja byłam na dwóch wycieczkach, w Nesebarze i w Warnie. Warna zdecydowanie rządzi, bo w cenie są jeszcze Kamienny Las, Skalny Klasztor, no i Złote Piaski. Kamienny Las warto zobaczyć, a klasztor jest po prostu super (są katakumby!). Złote Piaski to typowy duży nadmorski kurort, sporo turystów, zwłaszcza Polaków, ceny trochę wyższe, ale warto szukać promocji (np. na kebab mają całkiem sensowną smile ), sporo kasyn, a piasek na plaży faktycznie żółty ;p

Co do Nesebaru to ładne widoki, mnóstwo pamiątek i pyszne lody wink A wieczór bułgarski też fajna sprawa, jest show (muzyka i taniec w wersji ludowej), a wina i piwa, ile wejdzie wink

Słyszałam też, że aqua park jest świetny, ale niestety nie byłam i do tej pory żałuję hmm next time sobie odbiję wink

8

A mam pytanie w związku z postojem na basenach termalnych - jak wygląda sytuacja z pieniędzmi/klapkami/ręcznikami - są jakieś szafki?

9

asd123: Za opłatą dodatkową jest szafka, bądź sejf. Najlepiej wziąć sejf za 400 HUF na kasę, natomiast ciuchy mogą leżeć na trawie - będziecie tam grupą, więc zawsze ktoś będzie na miejscu i może zerkać na rzeczy.

Kuba Kwiatkowski

10

Albo najlepiej rozłożyć się razem z grupą i wtedy ktoś zawsze popilnuje Ci ręcznika smile

11

BeW Dzieki za odp. smile mam nadz ze wyjazd bedzie udany

12

15 sierpnia w Gnieździe Piratów zagra koncert Gr0m. Ktoś się wybiera z grupy Obzorskiej? smile

Kuba Kwiatkowski