Temat: BUŁGARIA TOJAROVA ODWOŁANY WYJAZD

Witam mam pytanie w sprawie wyjazdu do Obzoru. Czy do was też dzwonił właściciel z turystykistudenckiej, że wyjazd do budynku Tojarova został ODWOŁANY. Jest możliwość przeniesienia do budynku Pavlova lub ewentualnie zwrot pieniędzy. Cała sprawa nie bardzo mi się podoba i jest podejrzana...Jako uzasadnienie właściciel powiedział, że w poprzednim turnusie były burdy i zostało zniszczone mienie hotelu. Proszę o jak najszybszą odpowiedz czy właściciel też z wami się kontaktował na ten temat

2

Odp: BUŁGARIA TOJAROVA ODWOŁANY WYJAZD

Do mnie dzwonił w dniu wczorajszym. i dokładnie o tym samym poinformował. osobiście zmieniłem budynek.

3

Do mnie też dzwonił ale nie proponował zmiany bydynku tylko wcisnać mi chciał czarnogóre, a że znajomi nie mają paszportu to jesteśmy w czarnej dupie i musimy zrezygnować z wczasów. Dostaniemy kase spowrotem ale co z tego jak z planów wakacyjnych nici.  Z tego biura już nigdy  nie pojade i oczywiście wszystkim odradzać będę. Nie umieja zapanować nad ludźmi to niech nie pchaja się w organizacje wycieczek dla studentów.
Moje straty moralne nie znikną przez to że dostane zwrot kasy.

Witam!

Wyjasniam sytuacje:

Obecny turnus jest tam teraz do czwartku, niestety bedzie to pierwszy i ostatni turnus w tym budynku. Wszytsko mozna niestety zawdzieczac głownie grupie 3 studentow z Krakowa, ktorzy zniszczyli tam niestety pokój, miedzy innymi rozwalili "z kopa" drzwi, jakas lampa itd. Wszytsko oczywiscie % i brak samokontroli, wlączyla sie podobno agresja i skutek znacie...

Sytuacja jest dosc nadzwyczaja, gdyz nigdy nie zdarzyla nam sie (a organizujemy wyjazdy prawie 7 lat) taka sytuacja. Rozumiemy ze nie jest to wygodna i komfortowa sytuacja dla was... dlatego jeszcze raz PRZEPRASZAM. Aczkolwiek nie jest to sytuacja zalezna od nas... Staramy sie sprawdzac wieczorem, budynki i je kontrolowac, ale niemozliwe jest upilnowac kazdego hmm

Sprawcy zaplacili za zniszczenia, ale wlasciciel nie chce wiecej studentow z Polski. Przykre jest to, ze opinia o Polakach niestety sie potwierdza:/
Generalnie budynek jest nowy, dopiero drugi sezon w tym roku. Zrobiony jest w super standardzie... zreszta wiedzieliscie na zdjeciach.

Problem z przekwaterowaniami dotyczy niestety wszytskich turnusow w tym budynku, poczawszy z dzisiejszym, ktory wyjezdza.

Generalnie proponowalismy wszytskim mozliwosc przekwaterowania na innym bundynek w Bulgarii, poza turnusem 31.07, ktory juz dawno byl pelny i niestety tutaj takiej mozliwosci nie bylo. Dlatego okolo 20 os z tego turnusu dostalo jedynie propozycje Bulgarii w innym terminie, badz Czarnogory w tym samym badz zwrot. Reszta osob z innych terminow praktycznie w 100% przeniosla sie na inne budynki.

6

Panowie to że chamstwo i brak samokontroli wziął górę nad rozumem świadczy , że nie wszyscy są gotowi na za graniczne wycieczki.
Co do zmiany miejsca pobytu / hotelu to szacun dla organizatorów ... szybko sprawnie i profesjonalnie. Jadę z tą firmą pierwszy raz nie znam ich ale wczorajszy tel od szefa pokazał tylko jacy to zorganizowani ludzie, za wszelką cenę chcieli znaleźć jak najlepsze rozwiązanie problemu i znaleźli .
To że ktoś nie ma paszportu można określić jednym słowem : PECH ewentualnie brak przewidywania .
Dla mnie sprawa została załatwiona w 100 % profesjonalnie.

7

Witam.

Aktualnie jestem pilotem na tym wyjeździe, więc mam sytuację na bieżąco. Niestety sprawa nie jest od nas zależna, były problemy w tym budynku i właściciel nie chce nas więcej tam widzieć. Niestety nie poradzimy na to, że komuś się włączył brak samokontroli po alkoholu i zrobił demolkę w pokoju. Staraliśmy się przekonywać właściciela, żeby jednak umożliwił nam tam kwaterować osoby, jednak nie chciał z nami o tym rozmawiać.

Staraliśmy się sytuację rozwiązać jak najszybciej i jak najbardziej komfortowo dla Wszystkich w miarę możliwości.

Wszystkie osoby na wyjeździe są pełnoletnie, odpowiadają za siebie. Poza tym nie jestem w stanie być u każdego w pokoju kiedy wraca z klubu późno w nocy i sprawdzać czy się kładzie grzecznie spać czy kopie w drzwi. Nie wyobrażam sobie sytuacji abym chodził po każdym pokoju przez całą noc i sprawdzał czy nikt nic nie psuje. W końcu na wyjazdy jeżdżą dorośli ludzie i powinni panować nad sobą.

Jest mi z tej całej sytuacji strasznie przykro, szczególnie że tak gigantyczna zmiana wymusiła gigantyczną ilość pracy u nas. Od kilku dni przez cały dzień pracujemy nad zamianą wyjazdów. Druga sprawa to jest mi przykro, że tyle osób odczuwa skutki działań jednej osoby. Do tego były to działania niezależne od organizatorów, gdybyśmy to my coś zawalili miałbym przynajmniej poczucie, że ponoszę konsekwencję swoich działań a nie cudzych.

Do tego jak Arek wcześniej wspomniał, znaczną większość osób udało nam się zakwaterować w innych budynkach w takich samych pokojach, co było naprawdę trudnym zadaniem zwłaszcza, że jest środek sezonu.

Ze Studenckimi Pozdrowieniami,
Kuba Kwiatkowski
GSM: 509-537-915, GG: 48321

8

Dokładnie to sie nazywa PECH, chociaż nie to jest GŁUPOTA  hmm Też trochę mnie zastanawia decyzja właściciela hotelu. Wiadome że są rożni ludzie i takie rzeczy raz na 7 lat się mogą przydarzyć. Ale po to jest wzmianka w umowie o zwrocie kosztów w pełni za wyrządzone szkody. mam mieszane uczucia co do tej sytuacji i do tych 3 osób.

Budynek dziala dopiero 2 sezon wiec jest całkiem nowy... Zrobiony jest bardzo wysokim standardzie.
Wlasciciel generalnie prowadzi inna dzialanosc, z ktorej sie głownie utrzymuje. Ten budynek i pokoje w nim do wynajecia sa dla niego dodatkowym zrodlem dochodu. A ze jak widac ceni sobie spokój i nie chce sie denerwowac to woli mniej zarobic, a nie zastanawiac sie czy juz budynek sie pali czy jeszcze stoi...

Zniszczenia sie zdarzaja i oczywiscie trzeba za nie placic (tak bylo i teraz), ale zniszczenia "przez przypadek po %", a wandalizm i agresja po zbyt duzej ilosci alkoholu to dwie rozne sprawy i tego nie mozna tolerowac.

Nam rowniez ta zmiana nie byla na reke, przysporzyla nam wiele pracy, ktora jeszcze sie nie skonczy szybko... ale po takich sytuacjach wlasciciel ma prawo obawiac sie o swoje mienie.