Temat: Czarnogóra - pytania
W tym wątku można zadawać pytania dotyczące Czarnogóry
Kuba Kwiatkowski
GSM: 509-537-915, GG: 48321
Forum Turystyczne, Forum Travel Student, opinie z wyjazdów
Forum turystyczne oraz forum uczestników wyjazdów z Travel Student, opinie z wyjazdów
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Turystyczne, Forum Travel Student, opinie z wyjazdów » Wyjazdy archiwalne » Czarnogóra - pytania
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
W tym wątku można zadawać pytania dotyczące Czarnogóry
Mam pytanie, jaka jest różnica pomiędzy budynkami w Ulcinj?
Witam.
Już opisuje dokładniej budynki ![]()
Florina
Budynek położony nad samym morzem - znajduje się w pierwszej alejce od plaży, bliżej morza mieszkać już się nie da
Wszystkie pokoje wyposażone są w klimatyzację, łazienkę oraz balkon. Jedynie apartament 2+2 składa się z 2 pokojów wyposażonych w klimatyzację połączonych wspólnym przedpokojem oraz łazienką. Na każdym piętrze znajduje się ogólnodostępna wyposażona kuchnia wraz z wyposażeniem, gdzie można ugotować sobie jakiś posiłek. Część pokojów ma przepiękny widok na morze.
Tuż obok budynku znajduje się spory sklep spożywczy gdzie można kupić najpotrzebniejsze rzeczy. Obok są też liczne knajpki przy plaży oraz restauracje.
Veselin
Położony jest nieco dalej od plaży, co nie znaczy że do morza jest daleko. Do morza idzie się piechotą jakieś 3-4 minuty, więc też nie jest daleko. Znajduje się przy jednej z główniejszych uliczek w Ulcinj. Wszystkie pokoje wyposażone są w klimatyzację, łazienkę oraz aneks kuchenny i balkon. Z części pokojów widać morze. Wokół budynku znajdują się liczne knajpki, bary i restauracje. Do budynku Florina jest jakieś 3-4 minuty piechotą.
W zasadzie budynki głównie różnią się odległością od plaży, w każdym budynku w pokojach jest:
Łazienka
Klimatyzacja
Balkon
Dostęp do kuchni, bądź aneks kuchenny
Z każdego budynku jest bardzo blisko do sklepów, barów i knajpek. Blisko znajdują się również dyskoteki, gdzie można wieczorami sobie poimprezować ![]()
Daleko jest do najblizszego klubu? Beda organizowane jakies wpolne wyjscia wieczorami czy kazdy samopas?
Daleko jest do najblizszego klubu? Beda organizowane jakies wpolne wyjscia wieczorami czy kazdy samopas?
Na ostatnim moim wyjeździe były różne propozycje na wspólne wyjścia, było to co prawda w Bułgarii ale pewnie w Czarnogórze będzie podobnie. U nas było tak, że byliśmy raz na plaży wieczorem z piwem, kilka razy poszliśmy do klubu i kilka razy łaziliśmy po knajpach ![]()
Czy dużo osob wybiera się samemu nie znając nikogo? Ja bym chciała pojechać, nie mam z kim ale boje się, że będę na wyjeździe sama i będzie nudno. Myślałam, żeby jechać pod koniec sierpnia.
Asia21:
Sporo ludzi jezdzi samych. Bylem juz na kilku wyjazdach i z turystyka studencka i z innymi biurami studenckimi i nigdy nie bylo problemu. Jak ktos byl sam i chcial sie integrowac zawsze byla ku temu okazja
A wakacje sprzyjaja integracji ![]()
Andi1988:
Najbliższy klub znajduje się w alejce pomiędzy budynkami, z obu budynków jest tam jakieś 2 minuty piechotą, może nawet mniej. Oczywiście na miejscu będą organizowane różne wspólne wyjścia integracyjne (dla chętnych) takie jak wyjścia na disco, do barów, itp. Integracja musi być ![]()
Asia21
Sporo osób jeździ samemu. Na każdym wyjeździe staramy się proponować Wam program integracyjno-rozrywkowy tak aby każdy mógł się poznać. W sumie to integracja zaczyna się już w autokarze ![]()
Hej Kuba mam takie male pytanko bo tak patrze po opisach pokoji w Czrnogórze i nie widze tam TV ... czyżby niebylo tam takiego udogodnienia hmm?
Hej Kuba mam takie male pytanko bo tak patrze po opisach pokoji w Czrnogórze i nie widze tam TV ... czyżby niebylo tam takiego udogodnienia hmm?
Hej. TV zamieniliśmy w pokojach na klimatyzację, jest bardziej przydatna
Nie, a tak na serio niestety w Czarnogórze w pokojach nie ma TV, uznaliśmy faktycznie, że w pokojach bardziej przyda się klima niż telewizor i nie szukaliśmy miejsc z TV.
Ooo smutno.... kurczaki lipa że nie będzie nic brzdękać w pokoju
no ale cóż czego sie nie robi dla komfortu i tego by bylo mozna swobodnie oddychać
pozostaje wziąśc jakis bum box i bedzie git ![]()
a chciałam zapytać w turnusie od 31.07 ktoż będzie pilotem? ![]()
a chciałam zapytać w turnusie od 31.07 ktoż będzie pilotem?
Prawdopodobnie Arek ![]()
a ile tak mniej wiecej trzeba wziac kasy na wyjazd? i czy wszedzie da sie placic w euro?
jakies przykladowe ceny?
- piwo
- obiad
- lezak na plazy
- bilet do klubu
- przejazdzka na bananie za motorowka ![]()
- koszt wstepu do muzeum/parku narodowego/kina itp
A.
a ile tak mniej wiecej trzeba wziac kasy na wyjazd? i czy wszedzie da sie placic w euro?
jakies przykladowe ceny?
- piwo
- obiad
- lezak na plazy
- bilet do klubu
- przejazdzka na bananie za motorowka
- koszt wstepu do muzeum/parku narodowego/kina itpA.
Wszędzie da się płacić w euro bo to ich waluta ![]()
Ceny są zbliżone do tych w Polsce+/- 20%, można powiedzieć jak nad Polskim morzem.
Widziałam ceny z 2008 i 2009 roku.
Owoce i warzywa są stosunkowo tanie, około 1euro za kg.
Najtaniej można je kupić na targu w miasteczku i to raczej w godzinach popołudniowych (rano ceny są wyższe)
Piwo w naszych cenach.
Obiady są już od 4 euro w zależności co się chce jeść i ile (mają b.dużo mięs w karcie i cena jest podawana za wagę mięsa a nie porcje)
Drogie są na pewno ryby i owoce morza.
Podobno parasole i leżaki też do najtańszych nie należą.
Znajoma była w zeszłym roku i na ceny nie narzekała, wydawała tyle co nad naszym morzem.
Co do kina to nie liczyłabym na film w zrozumiałym języku ![]()
Mnie raczej interesuje czy w aneksach kuchennych są czajniki/garnki/talerze?
Załączam przykładowe ceny, choć mogą się nieco różnić od tegorocznych:
CENY w SKLEPACH
chleb 1 kg - 0,6 euro
masło 125g - 1,0 euro
ser żółty 1 kg - 6-8 euro
mleko 1 litr - 0,7 euro
cukier 1 kg - 0,4 euro
woda mineralna 1,5 l - 0,5 euro
sok w kartonie 1 litr - 1,5 euro
owoce 1 kg - 1,0 euro
szynka 1 kg - 5-8 euro
wino 0,7 l - 2,0 euro
piwo 0,5 l - 0,5 euro
CENY w RESTAURACJACH
corba 250g - 1,0 euro
riblja corba 250g - 1,5 euro
cevapi 150g - 2,5 euro
pljeskavica 150g - 2,5 euro
sznicla 150g - 4.0 euro
biftek 150g - 6,0 euro
pileci file 150g - 3,0 euro
gulas 250g - 3,0 euro
riblji file 150g - 4,0 euro
pomfri 100g - 0,5 euro
njeguski stek 200g- 7,0 euro
grill mix 250g - 8,0 euro
chicken grill 500g - 3,0 euro
punjena paprika 250g- 2,5 euro
salate 200g - 1,5 euro
sopska salate 250g- 2,0 euro
pizza 28 cm - 3-7 euro
pivo 0,5 l - 1-2 euro
kawa mała - ,5-1 euro
lody gałka - 0,3 euro
Poniżej 2 linki do zdjęć kart z restauracji.
Też chciałabym się dowiedziec jak koleżanka wyżej czy w aneksach kuchennych (florina) znajdują się garnki czajniki talerze? ![]()
Hej ![]()
A ja chciałam jeszcze zapytać jakie macie doświadczenie/wrażenia z poprzednich lat co do czystości miasta i plaży, a także tłumów na plaży.
Na różnych forach znalazłam dość skrajne opinie...
Jest tu kto?
czy ktoś odpowie na moje pytanie...
Hej
A ja chciałam jeszcze zapytać jakie macie doświadczenie/wrażenia z poprzednich lat co do czystości miasta i plaży, a także tłumów na plaży.
Na różnych forach znalazłam dość skrajne opinie...
Na plaży "małej" czyli miejskiej są tłumy - jak to w sezonie. Natomiast niedaleko Ulcinj jest "plaża duża" na której z racji długości (ok. 13 km) można znaleźć puste miejsce.
Ja się przyłączam do zapytania o wyposażenie aneksów kuchennych (interesuje mnie szczególnie Florina)
Czy są dostępne tlerze, garnki, szklanki, czajnik itp. czy trzeba coś brać ze sobą?
Ja się przyłączam do zapytania o wyposażenie aneksów kuchennych (interesuje mnie szczególnie Florina)
Czy są dostępne tlerze, garnki, szklanki, czajnik itp. czy trzeba coś brać ze sobą?
Wydaje mi się, że gdzieś już na to pytanie odpisywałem
Oczywiście aneksy wyposażone są w podstawowy sprzęt kuchenny oraz naczynia, więc nie ma potrzeby zabierania niczego z Warszawy.
czajnik tyż??
:D:D:D
Zastanawiam się jeszcze ile kosztuje wycieczka: Rejs statkiem + Fish Piknik i co dokładnie się pod tym piknikiem kryje ![]()
Oraz czy może w hotelu Florina jest na stanie np żelazko (chcę szalonej koleżance oszczędzić wożenia tego sprzętu przez pól Europy)
Viena: Cenę Fish pikniku ustalimy w ciągu kilku dni i podamy na stronie. Również program zostanie podany na dniach. Musimy wybrać najlepszą ofertę, gdyż tych rejsów jest sporo.
Żelazka we Florinie nie widziałem, ale mogę potwierdzić to na 100% w ciągu 3-4 dni.
Witam,
czytałem gdzieś o spotkaniach przed wyjazdowych rozumiem , że raczej do takowego nie dojdzie bo zostało zaledwie kilka dni do wyjazdu...
Czy możemy liczyć na ewentualnego maila z informacją kiedy wjazd itd ...
Pozdrawiam
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź