Temat: Chorwacja sierpniowa - opinie powyjazdowe
Witam.
Zapraszam do wpisywania wrażeń po wyjeździe.
Kuba Kwiatkowski
GSM: 509-537-915, GG: 48321
Forum Turystyczne, Forum Travel Student, opinie z wyjazdów
Forum turystyczne oraz forum uczestników wyjazdów z Travel Student, opinie z wyjazdów
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Turystyczne, Forum Travel Student, opinie z wyjazdów » Wyjazdy archiwalne » Chorwacja sierpniowa - opinie powyjazdowe
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam.
Zapraszam do wpisywania wrażeń po wyjeździe.
kolejny wyjazd i znów 10/10
Kwiatek dzięki
dzięki wszystkim
wyjazd do Chorwacji można równie dobrze porównać do prazy Sapkowskiego . Świat Chorwacki jest po prostu fantastyczny , komplikują go różne stworzenia typu chorwackich dziadków którzy cenią sobie ciszę jakiej u nas nie tolerujemy ale krajobrazy wszystko nam zwracają , świat Chorwacji jest wielce skomplikowany ludzie tutaj są wręcz zbyt mili a to jest bardzo dziwne dla typowego polaka a zarazem cudowne nie mówiąc już o świecie przygód jaką Chorwacja przynosi dla tak typowych ludzi jak my obawiam się że typowy krzak nie wytrzymał by tam bojów dłużej jak dwa tygodnie , ewentualnością jego przeżycia mogły by być jedynie mikstury takowe jak Ożujsko czy też główny eliksir mocy RAKIJA . świat chorwacji jest piękny ludzie żyjący tam to zupełnie inna rasa niż nasza z jednej strony dobra z drugiej zła cenniąca sobie spokój ,za wszelką cenne takowy spokój doprowadził ich do istnego braku rozrywek takich jak dyskoteki czego nam polakom było brak gdyby nie tak wspaniała ekipa jaką mieliśmy to nic by z tego nie wyszło . zagłębiając się w przygodę o nazwie \" PAKOSTANE 2009 MELANŻE PollaACKo \" chorwacja doskonale wykreował bohaterów swojej sagi. Jedną z takowych postaci jest JURRI bardzo dobry człowiek organizujący chorwackie biesiady jedyną jego wadą jest hobby do posiadania cudzych butów. Świat chorwacji ma jednak wiele pozytywnych postaci takich jak FRANKO który swoja dobrocią obdarowywuję niektóre osoby swoimi eliksirami i ziołami a także wielu ludzi w pobliskich domach gdzie rakija jest tania jak barszcz . Także wielkim plusem jaki zauważyłem w świecie chorwacji są chorwackie piekności zawsze uśmiechnięte .podsumowując Losy naszych bohaterów wyjazdu można ocenić tak jak kolega wyżej podał 10/10.
a tak powaznie było fajnie
dzieki wszystkim i oby tak dalej .
Z wielkimi pozdrowieniami dla całej wielkiech ekipy z autokaru mojej rodziny z pokoju , sąsiadów ,drugiego pensjonatu ,ludzi z pierwszej powyjezdnej imprezy ,wszystkich wszystkich wielkie AHOJ dobry dan .
ps: dobra fota na ftpie
ps2 : już dzisiaj po małym wyspaniu po imprezce powyjezdnej na której pare osób się zebrało napisze do was maila jakiegoś fajnego z paroma informacjami pozdrówwki.
krzak napisał(a):
ps2 : już dzisiaj po małym wyspaniu po imprezce powyjezdnej na której pare osób się zebrało napisze do was maila jakiegoś fajnego z paroma informacjami pozdrówwki.
... i listą e-maili koniecznie
Właśnie właśnie Krzaku, zgadzam się z przedmówcą, gdzie lista kontaktów, hmm??? No!
czekamyyyyy
lista juz poszla takze mail jak ktos nie dostal to niech pisze prv . :
a tutaj mala informacja co do pierwszej imprezy powyjezdnej !!!!!! obecnosc obowiązkowa !!!
Pierwsza powyjezdne spotkanie już było natomiast potrzebna jest nam impreza z tego powodu z miłą chęcią zapraszam was już w ten piątek na pierwsza powyjezdną impreze która odbędzie się w REMONCIE szczegoły poniżej :
MIEJSCE : KLUB REMONT
GDZIE:ul. Waryńskiego 12 (mapka w zalaczniku)
DATA: 04.09.09 Najblizszy piątek
GODZ : 20:00 (do 20:30 wejscie gratiz takto od 10(legitka) do 15 zl )
INFO ze STRONY:
!-- @page { size: 21cm 29.7cm; margin: 2cm } P { margin-bottom: 0.21cm } STRONG { font-weight: bold } -Shakin’ Friday! Panie w mini – GRATIS!
DYSKOTEKA DO BIALEGO RANA..
IMPREZE ROZKRECA DJ NANO!!
Happy Hours wieczorową porą to BOLS za 2,5zł..
Oferta ważna w godz: 18:00 - 22:00
W piątki i soboty można zakupić w kasach biletowych talony na piwo -
W TALONIE _ jedno piwo GRATIS
Talon na 5 piw Warka Jasne + 1 gratis - 35 zł
Talon na 5 piw Żywiec + 1 gratis - 37,5 zł
Bardzo dobrą opcją jest happy hours
zachęcam do przyjscia wczesniej z jednego powodu alkoholu no i darmowego wejscia .
ps: organizator potwierdzil obecnosc :
Jadąc na tę wycieczkę wiedziałem że będzie miała tam i swoje ... plusy.
Rozchodzi się jednak o to, żeby te plusy nie przesłoniły nam minusów !
A tak na serio postawie się przedstawić dla potomnych co w moim subiektywnym mniemaniu było plusem a co minusem.
Tak więc minusy:
- Największym minusem Pakostane było to że nocami nic się tam nie działo, brak działających dyskotek i klubów, dopiero pod koniec wyjazdu udało nam się coś rozkręcić ale to we własnym zakresie, a na widok bawiących się Polaków na ulicy ludzie chcieli sobie robić z nami zdjęcia. (tak naprawde były tam ze dwa miejsca w których można potańczyć ale nikt po za nami z nich nie korzystał)
- Godzina 10 cisza nocna, a jak będziesz za głośno rozmawiać w pokoju lub co gorsza zadzwoni Ci telefon to może Cię pogonić właściciel z kijem ( na szczęście mnie nie gonił ale usłyszałem wykład po Chorwacku o demokracji i wolności, z których to krzyków nikt nic nie zrozumiał)
- Wieczór Chorwacki - jeśli ktoś na takiej imprezie spodziewa się posiedzieć przy zastawionym stole to będzie zadowolony (ale też nie radzę liczyć na dokładki - powiedzą ok ok ale nie przyniosą), ale jeśli ktoś liczy że zapozna się kulturą ludową, będzie można pośpiewać i potańczyć to będzie bardzo zawiedziony.
Skoro już wymieniłem najważniejsze minusy to przedstawię plusy wycieczki:
+ Jak zwykle doborowe towarzystwo, pozdrawiam wszystkich wycieczkowiczów z którymi miałem przyjemność spędzać czas.
+ Doskonała pogoda, codziennie było słońce i bezchmurne niebo (domyślam się że musi tam być jakiś mikroklimat, nawet kiedy o godzinie 5 rano było pochmurnie to już o 9 wiatr zdążył rozwiać wszystkie chmury)
+ Krystalicznie czyste morze, dno jest widać na naprawdę dużych głębokościach, a woda jest wystarczająco słona żeby nie tonąć nawet jak się słabo pływa.
+ Przyjaźni mieszkańcy, a w szczególności urodziwe przedstawicielki płci ładniejszej
+ Rejs statkiem i słone jezioro, w tym jeziorku mógłbym leżeć godzinami temperatura wody była jak dla mnie doskonała
+ Pokoje były ładne i jak na taki wyjazd to wysoki standard
+ Piękna okolica i zajebisty widok z okna na morze i pobliskie wysepki
A tak już poza konkursem to nie polecam lokalnej Rakiji szczególnie w większych ilościach, lokalna wódka zresztą też nie jest najlepsza. Najlepiej przywieźć jak najwięcej z Polski, żeby starczyło na cały wyjazd, lub poszukać jakiś importowanych alkoholi w dużych supermarketach (jest tam jeden do którego nie dotarłem, ale w Śibeniku byłem i ceny nie były wygórowane)
Co do temperatury w Adriatyku to było pół na pół przez jakieś 3 dni była dosyć zimna (jak na gorące morze), ale przez następne 3 dni była naprawdę cieplutka i żal było wychodzić na ląd (zależy to chyba od jakiś prądów morskich).
Podsumowując polecam wyjazd ale nie nastawiajcie się na imprezowanie w tym okresie, podobno lipiec jest lepszy.
Moim skromnym zdaniem dla chcącego nic trudnego. 100% sukcesu to towarzystwo. W przypadku tego wyjazdu byłoby ciężko zważywszy na minusy przedmówcy, ale przecież Polak potrafi nawet wśród mało imprezowych Chorwatów ![]()
Oooo nie, Konrad, te minusy psują cały wizerunek wyjazdu, który jak dla mnie przynajmniej, był bardzo udany!
fakt, można by się zgodzić co do imprez, rzeczywiście posucha...
ale nie ma tego złego, był przeciez garaż! ;p
Liczą się checi i jak słuszenie zauważył Rafał - towarzystwo, które faktycznie dopisało i przyćmiło drobne minusy
Mi też się podobało i uważam że towarzystwo było najważniejsze, a to akurat dopisało, brak imprez mi jednak doskwierał, a niedobrzy Chorwaci nawet garaż zamknęli po dwóch imprezach ![]()
No bo Chorwacji (no przynajmniej w Pakostane) nie znają się na dobrej imprezie, ale kilka turnusów z Polski i z pewnością się przestawią...
:D:D
a ja powiem tak jak by nie bylo bedzie bardzo milo .
Wrzuciłem foty ze swojego aparatu na serwerek. Plik Kwiatek.zip
Ahoj Ahoj
Po udanej imprezie powyjezdnej w remoncie nastał czas odpoczynku trwać on
nie może długo z tego też powodu chciałem was gorąco zachęcić
,zaprosić na kolejną powyjezdną impreze.
W ostatni piątek naprawde nam się udało może nie było nas wielu tak jak
w pakostanie (niewiem czym to spowodowane było zmęczenie pakostanem czy
może mną
) ale i tak było elegancko w takim razie stwierdziliśmy że
trzeba to powtórzyć tym razem będziemy bawić się przy muzyce gorących lat
siedemdziesiątych .
SPRAWY IMPREZOWE :
MIEJSCE : CLUB 70
GDZIE:ul. Waliców 9 ( mapka na stronie http://www.club70.com/kontakt.html
)
DATA: 12.09.09 Najblizszy sobota
GODZ : 21:00 (wpuszczają tam już od 20 )
Kasa za bileta : 20 zl ( z przebraniem jakies afro lub cos w stylu lata 70
wejscie free )
INFO ze STRONY:
START: 20:00
DJ: DJ MANO DJ SHAFT
Sobotnia impreza to perełka Clubu70. Tego dnia czeka na Ciebie cały
przekrój muzyki lat 70-tych, od Rock&Rolla, przez DISCO\'70, po New Romantic i
Boogie. W sobotę spotkasz u nas pełno przebranych w stroje z lat 70-tych
klubowiczy, bawiących się przy najlepszych hitach najbardziej roztańczonej
dekady. Przyjdź, zobacz i baw się razem z nami do samego rana!
20:00 - 22:00 HAPPY HOURS!
7 zł - 0,5 l. piwa Żywiec
WSTĘP
20 zł - nie przebrani, nawet z kartą klubową
Selekcja!
Wejściówki działają w piątki do godziny 22.
Jest jeszcze opcja beeforka czyli wyjscia przed impreza gdzies na piwo
wszystkich chętnych zachęcam do odpisania mi abym na marne nie musiał
przyjeżdzać
. gdybyście chcieli się pokazać to podaje info :
miejsce : rotunda (idziemy gdzies w poblizu na piwo)
godz: 19:00 ( czekamy do 19:15 )
A więc gorąco zapraszam no i do soboty
Z KrzaKlewsKimi Pozdrowieniami
Ahoj !.
Krzaku, kto mógłby się Tobą zmęczyć?;)
Może wpadnę w tę sobotę do C70...jeśli walkathon mnie nie wykończy:]
Ja się piszę na imprezę ![]()
no i po imprezie calkiem udana no jak zawsze
a tutaj http://www.club70.com/galeria.html?kategoria=11&impreza=805 macie stronke do fotek na ktorych nas uchwycili ;D
a tak przy okazji, ktoś puścił dobre foty w folderze \"imprezowo\" więcej macie z tego wieczoru?
:D:D
Co do 70. to dobra impreza była :]
pozdro
Strony 1
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź