Temat: Bułgaria - pytania i odpowiedzi

Jeżeli macie jakieś pytania odnośnie wyjazdu do Bułgarii - zapraszam do wpisywania ich tutaj.

Ze Studenckimi Pozdrowieniami,
Kuba Kwiatkowski
GSM: 509-537-915, GG: 48321

2

Odp: Bułgaria - pytania i odpowiedzi

Nie ma problemu z dosiadką w Barwinku? Dawać znać przez komórkę?
Dodatkowo, jak wygląda sprawa z pokojami? Jeśli pary biorą trójki z powodu braku dwójek, to czy będzie dodawana jedna osoba w celu wypełnienia pokoju?
Dzięki ;]

3

Witam

Jako, że jestem \"świeżym\" podróżnikiem to miałbym takie pytanie natury technicznej: czy w naszym pensjonacie będziemy mieć dostęp do jakichś kuchenek, by można było sobie przygotować jakąś ciepła \"strawę\".
Z góry dziękuję za odpowiedź na to (w gruncie rzeczy naiwne) pytanie smile

4

Eldzik: Nie ma problemu z dosiadką w Barwinku. Natomiast będziemy prosili Cię o to abyś zgłosił ten fakt (napiszemy o tym w meilu, który dostaniecie przed wyjazdem). Co do pokoju, to na pewno zostanie ktoś dokwaterowany, gdyż za to miejsce trzeba zapłacić hotelarzowi.

Esterion: W pensjonacie niestety nie ma dostępu do kuchni. Ale nigdy nie stanowiło to wielkiego problemu, ponieważ wyżywienie na mieście jest bardzo tanie i smaczne. Na miejscu pokażemy Wam gdzie najlepiej jeść oraz co warto zjeść.

Kuba Kwiatkowski

5

czy w pobliżu naszego tymczasowego miejsca zamieszkania znajduje się bankomat?.

Pozdrawiam,
K.

6

Tak - w miejscowości jest kilka bankomatów.

Kuba Kwiatkowski

7

bankomanty jakie karty platnicze obsluguja

8

Dokładnie to Ci nie powiem. Ja korzystałem z Visy i MasterCarda i nie marudził.

9

a karte maestro tez przyjmuja:?

10

Maestro przyjmują. Ogólnie to bankomaty akceptują wszystkie ogólnodostępne systemy kart płatniczych - nie ma problemu z wypłatą gotówki. Ale nie wiem czy nie bardziej by się opłacało kupić w Polsce EUR i wymienić na Levy. Na pewno nie opłaca się kupować w Polsce Lev, może przy wypłacie z bankomatu byłby korzystniejszy kurs niż w kantorze?

Kuba Kwiatkowski

11

Kwiatek to zależy od banku, w moim przypadku, kurs międzybankowy na tyle korzystny, że najbardziej opłacalny dla mnie jest bankomat

12

Dwa pytania

Primo, jakie jest zejście do morza na tej plaży - piaszczyste czy kamieniste ?

Secundo, czy są tam jakieś żyjątka na dnie, z którymi lepiej się nie zadawać ? Jeżowce itd?

Pytam się, bo nie wiem czy brać ze sobą buty do wody czy nie - w chorwacji rok temu było wręcz niezbędne jeżeli chciało się mieć fun.

13

Witam.

Cała plaża, zejście do morza oraz dno jest piaszczyste. W wodzie nie ma żadnych jeżowców, itp także obuwie ochronne nie jest potrzebne.

Kuba Kwiatkowski

14

No to w pyte smile