Temat: Chorwacja - Wasze opinie.

Chcialbym z dziewczyna wybrac sie w polowie wrzesnia na wyjazd do Chorwacji. Mozecie mi napisac jak tam jest, jakie sa ceny (slyszalem, ze zrobilo sie dosyc drogo juz?) i generalnie czy warto jechac?

Przegladalem w sieci kilka galerii zdjec i musze powiedziec, ze wlasnie te widoki skusily mnie aby tam pojechac. Te skaliste wybrzeza sa po prostu sliczne smile

Odp: Chorwacja - Wasze opinie.

no ceny na miejscu poszly w gore... ale widoki i morze wszytsko rekompensuja dwukrotnie smile
ja rok temu bylem i jest naprawde bardzo ladnie

3

Ojciec Organizator napisał(a):
>no ceny na miejscu poszly w gore... ale widoki i morze wszytsko rekompensuja dwukrotnie smile
>ja rok temu bylem i jest naprawde bardzo ladnie

Dzieki za odpowiedz, ale mam jeszcze kilka pytan smile
1. W jakiej miejscowosci byles rok temu?
2. Jak tam ksztaltowaly sie ceny na miejscu? Ile trzeba wydac na jedzenie zakladajac ze zywie sie w knajpach, ew. jakie sa ceny produktow zywnosciowych na miejscu?
3. Jaka tam jest pogoda we wrzesniu? Cieplo jest??

1.Ja bylem w północnej Dalmacji, w Tucepi obok Riviery Makarskiej
2. W knajpach zarcie jest drogie i ja raczej stołowalem sie we wlasnej kuchni (wzielismy sporo zarcia z Polski)
ceny w restuacjach sa nie male bo mysle ze na 10 dni wyzywienia z np piwem do obiadu to minmum 100-120 euro by trzeba bylo (jak nie wiecej)
3. Pogoda jest bardzo dobra, nie ma takich upałow jak w lipcu i sierpniu, ale spokojnie mozna sie jeszcze opalic smile Polecam!!!

5

Dzieki za info. Jeszcze poczytalem troche informacji w sieci i zostalem przekonany. Jade tam pod koniec wrzesnia smile

6

Ja dawno temu bylem na wyspie Krk i szczerze odradzam...brak plazy,brak towarow zagranicznych i ogolnie nudno...Bulgaria o wiele lepsza...i tansza!

W weekendy żyjąc...

7

hej.Zgadzam się z kolegą - Bułgaria jest cudowna. Słoneczny Brzeg to poprostu raj na Ziemi- piękna plaża, czyste morze no słońce, słońce słońce!Aż chcę sie tam wracać

8

Polecam sprawdzenie strony:

www.zoover.pl

Znajdziesz tam recenzje, zdjęcia i filmy podróżnych o hotelach, kempingachz całego świata.

Zawsze korzystam przed wyjazdem.

9

Chorwacja jest ładna, ale nie wiem czemu sie wszyscy na nią napalają. Mnie przestraszyły w niej wysokie ceny i masa turystów (w tym z Polski), którzy nagminnie jada tam odpocząć, ale kiedy wszyscy wpadaja na ten sam pomysł, urlop staje sie koszmarem...
Zdecydowanie polecam Czarnogórę, Albanie, Macedonię, Bośnię. Kraje jeszcze tak nie skazone turystami, tańcze i dla mnie równie piękne.

10

Po części przychylam się do postu koralgolki. Ale to nie jest tak dokońca prawda. Owszem w sotatnich latach niektóre kraje południowe stały się bardzo popularne, niektóre mniej, niektóre bardziej, ale i do tych wymienionych jeżdzi cała masa Polaków. Jeżeli planujemy spędzić wakacje zdala od Polaków to dobrze jest się wczesniej zorientować w biurach podróży, które kurorty są popularne w danym sezonie. Czasami bowiem okazuje się, że w kurorcie oddalonym o 2-3km nie ma ani jednego Polaka. Odradzam także planowanie wakacji z biurem podróży, chyba że ktoś lubi spędzać czas w towarzystwie całej grupy Polaków. Ja osobiście wolę oddzielnie i dla mnie wakacje w towarzystwie Polaków to żadne wakacje. Wypoczynek ma być wypoczynkiem, a nie kolejnym słuchaniem jak to jest mieć pieniądze, a jak to jest żyć za pożyczone. Wg mnie nie ma znaczenia, gdzie jedziemy i czy dany kraj jest popularny czy nie. Po prostu trzeba umieć planować wakacje i zdać się na siebie, a nie na organizatorów. Im więcej wkładu własnego tym większa satysfakcja.

11

zgadzam się z przedmówcami, chorwacja odstrasza cenami. zjeździłam cały półwysep Istria, byłam w Rijece oraz na południe od niej w jakiejś niewielkiej miejscowości, a także w Zagrzebiu. niestety, poza fantastycznymi widokami i ładnymi miasteczkami nic mnie nie zachwyciło. jak chyba większość turystów wolę piaszczyste plaże, a chorwacja to głównie kamienie i to takie większe. bez butów nie wejdziesz do wody. poza tym miałam też okazję wybrać się na słoweńskie wybrzeże i tam było jakoś przyjemniej, ale to może tylko moja opinia.