Temat: Słoneczna Bługaria - Obzor 2oo9 :)

Siema!  jestem tutaj nowa ... Jakimś cudem wybieram się na Wycieczkę do Bułgarii ...w terminie 20 lipca - 3 sierpnia... Piszę bo a nóż widelec ktoś jedzie tez tam gdzie ja i miło by było się \"poznać\" smile  czekam 

2

Odp: Słoneczna Bługaria - Obzor 2oo9 :)

Cześć ja tez jestem nowa i nikogo na razie nie znam a jadę na ten sam termin co Ty:) Ciesze się ze założyłaś ten watek bo mi brakło odwagi:D:D:D
jak chciałabyś pogadać i inni jadący piszcie na moje gg 1129475

3

Witam.

Też się wybieram na ten turnus smile
izunia: Nie ma co się bać pisać na forum, tutaj nie gryzą.

Na jakiś tydzień przed wyjazdem postaramy się zorganizować jakieś spotkanie w knajpie w Warszawie aby poznać się jeszcze przed wyjazdem i przekazać Wam kilka informacji o wyjeździe. Wszelkie info wyślemy za czas jakiś meilem.

Ze Studenckimi Pozdrowieniami,
Kuba Kwiatkowski
GSM: 509-537-915, GG: 48321

4

A to spotkanie dla wszystkich turnusow? Gdzie my sie pomiescimy wink

W weekendy żyjąc...

5

Ojj Izunia bo tak siedziałam i pomyślałam ze się zaloguje i kogoś może poznam kto tam sie wybiera bo ja będę znać tylko 4 osoby i taka lipa troszkę ale miło ze ktoś odpisał wogole wink ciesze się ...

Kwiatek - Ty to chyba często jeździsz i obeznany jesteś wiec nam musisz wszystko wyjaśnić co i jak tongue a co do spotkania to bardzo chętnie świetny pomysł wink

6

niech sie odezwie turnus 4 ! smile jedzie ktos oprócz mnie?

7

Moniczka: No czasami zdarza się gdzieś wyjechać smile Także mogę wszystko wyjaśnić co i jak - jak macie jakieś pytania to pytajcie.

Co do spotkania: myślę, że spotkania porobimy na wzór zeszłorocznych, czyli raczej będą to spotkania podzielone na turnusy a nie jedno duże. Takie kameralne spotkania przy piwku na jakiś tydzień przed wyjazdem.

Co do forum: na razie jest tutaj jeszcze mało osób, bo nie wysłana została informacja, że takie forum istnieje. Myślę, że informację do uczestników wyśle dzisiaj lub jutro.

Kuba Kwiatkowski

8

Kwiatek : no jakieś pytanka by sie znalazły bo to mój pierwszy wyjazd wiec obawa jest tongue jak to zawsze przed pierwszym razem smile hehe 
ale na samą myśl o wakacjach w Buługarii to az uśmiech pojawia sie na mojej twarzy smile

a co do innych uczestników to wysyłaj prędko te powiadomienia i będziemy sie poznawać wink

9

Moniczka: Jak masz jakieś pytania to wal śmiało - postaram się odpowiedzieć.

Kuba Kwiatkowski

10

Tiaaa...pierwsze razy moga byc czasami bolesne ale nie musza smile Na pytania to i ja moge poodpowiadac (oczywiscie jesli podolam) bo tez troche jezdzilem...nawet z Kwiatkiem mi sie zdarzalo gdzies smiganc wink

W weekendy żyjąc...

11

Ooo to Wy się znacie osz to jakie skubańce nooo tongue 

a na pytanie w stylu czy w pokoju jest np czajnik bezprzewodowy tez mi udzielicie odpowiedzi hehe wink 

12

Trochę się znamy;) Nie ma czajników (przynajmniej w zeszłym roku) ale zawsze można go od kogoś pożyczyć co jest świetnym pretekstem do dalszej integracji:]

W weekendy żyjąc...

13

Nie ma czajnika w pokojach. Szczerze mówiąc to nigdy nie przyszło mi do głowy tam pić coś ciepłego wink Chociaż kiedyś kolega rano ratował się ciepłym rosołkiem i herbatką :]

A tak na serio w pokojach jest lodówka, TV, łazienka. Nie ma żadnych naczyń, sztućców i czajnika - także takie wyposażenie musicie ze sobą zabrać.

Kuba Kwiatkowski

14

Zapomniałeś dodać, że jest Viva Polska, która praktycznie cały czas nam towarzyszyła...
A czajknik Klaudii przydawał się głównie do gorących kubków na śniadanie.

W weekendy żyjąc...

15

oohooo to ładnie smile   Dobrze ze się zapytałam bo bym latała i pożyczała wszystkiego albo porostu zrezygnowała z kawki smile 
ale dzieki temu integracja byla by nie kiepska hehe wink
choć myślę ze zacznie sie juz w autobusie smile

co do tv to super u mnie w domu tak samo viva leci na okrągło smile hehe   

o czym możecie mnie jeszcze uprzedzić smile?

16

Witam!

To teraz ja mam pytanie : czy można wziąc parasol plażowy, jako dodatkowy bagaż? smile

17

dokłądnie. świetne pytanie..bo planuje zabrać parasol...czy bedzie z tym jakiś problem?

18

Możecie nawet wziąć narty wodne jak się zmieszczą wink A tak na serio z tego co pamiętam parasole były na plaży i ludzie od nas z nich korzystali...

W weekendy żyjąc...

19

A były płatne?

20

Od nas nikt nie płacił...ale możliwe,że coś kosztowały :] Zreszta po co parasol na plażę?; Jak ma się dosyć słońca to schodzi się z plaży...w Obzorze jest dużo miłych knajpek/barów...jest co robić:)

W weekendy żyjąc...

21

Parasole na plaży należą do hotelu tureckiego, który jest obok. Generalnie są płatne i jak jest dużo ludzi to na pewno ktoś tam tego będzie pilnował. Słońce na plaży smaży mocno. Ale tak jak Lukas napisał do cienia można zejść do knajpek smile
Parasol można też za małą kasę kupić na miejscu. Nie wiem czy jest sens zabierania parasola ze sobą - ja nie biorę.

Na pewno z rzeczy do zabrania jest mleczko do opalania o dosyć wysokim filtrze, nakrycie głowy, pantenol. Ale to wszystko jeszcze Wam przekażemy przed wyjazdem.

Kuba Kwiatkowski

22

Ok, dzięki! A jak wygląda tam sprawa z bankomatami i kantorami? Są gdzieś niedaleko czy trzeba wziąc całą kasę ze sobą?

23

Kasik: Bankomat na miejscu jest, kantory też są. Najlepiej zabrać ze sobą EUR i na miejscu wymienić na lokalną walutę. W Polsce Levy są dosyć drogie (waluta typowo turystyczna).

Kuba Kwiatkowski

24

W zeszlym roku byl tez niezly kurs waluty wyjmowanej wlasnie z bankomatu...ja biore troche euro i karte:)

W weekendy żyjąc...

25

ojj widzę ze sie troszkę wiecej ludzi zrobiło wink - fajnie ...

pytania tez trafne ale nad parasolem sie nie zastanawialam gdyż zamierzam korzystać ze słonca ile się da wink  oczywiscie z cienia w knajpkach równierz hehehe wink