Temat: Acapulco

Byliście w Meksyku? Bo ja to wyjazd do Acapulco wspominam niezwykle miło. Zatrzymałem się w Hotelu Ritz (może ktoś planuje wyjazd więc polecam ten 4-gwiazdkowy hotel). Byłem tam razem z Itaką i jestem zachwycony. Polecam zwiedzanie MEXICO CITY jednego z największych miast świata (a w nim ruiny świątyni Azteków czy Pałac Narodowy), "Miasto Aniołów"-miejscowość PUEBLA. W Acapulco nie można się nudzić, więc polecam wszystkim.
Ps: teraz planuję następną podróż, mam nadzieję że będzie równie udana.

2

Odp: Acapulco

Widzę, że trafiłam na odpowiednie forum :-) Moim marzeniem, jest wyjazd do Acapulco, ale prawdę mówiąc mało wiem jeśli chodzi o podróż w to miejsce. Polecasz Hotel Ritz? Mnie właśnie interesuje jakiś 4*. Coś mi się wydaje, że muszę coś więcej pomyśleć o takiej podróży. A dlaczego skusiłeś się na biuro podróży ITAKA??? Podziel się, ze mną dokąd planujesz kolejną podróż? i czy skorzystasz z usług tego samego biura???

3

Ja nie byłam, ale bardzo bym chciała. Taka podróż na pewno jest niezapomniana. Ja myślałam o środkowym Meksyku, a dokładniej o Puerto Vallarta :-) Kręci mnie to miasto, mimo, że wiem o nim głównie z tv czy internetu. Już nawet wiem gdzie przede wszystkim chciała bym się wybrać i co ujrzeć :-P A może ktoś z was był w Puerto Vallarta i podzieli się z nami wspomnieniami? Czy warto tam jechać, o czym nie zapomnieć, a czego unikać podczas takiej podróży? na Acapulco też mam chrapkę :-P Chyba się skuszę na podróż do Meksyku.. z biurem Itaka? Rafał K doradź!! ;-)

4

Nie macie co się zastanawiać! powaga acapulco jest cudowne tak jak napisałem, a powiedzcie przeglądaliście już jakieś oferty? Meksyk jest zawsze na czasie zawsze będzie można się do niego wybrać, ale nie ma co tego odwlekać! jak kasa jest to nie ma nad czym myśleć, tylko pakować walizki i lecieć! Ja z pewnością w przyszłym roku wybiorę się ponownie do Meksyku ale tym razem może właśnie będzie to puerto vallarta. A teraz biorę pod uwagę wyprawę do Egiptu i dokładnie z tym samym biurem co poprzednią podróż jestem zadowolony i nie zamierzam nic zmieniać. Więc jak skusicie się na Meksyk?

5

Rafał widzę, że podróż jest nieodłącznym elementem Twojego życia :-) Najpierw Acapulco, teraz Egipt, później Puerto.. nie zdziwiła bym się gdybyś napisał, że byłeś jeszcze na Cyprze, Kostaryce, Kubie, Teneryfie :-D hihihi Przeglądałam oferty Itaki i powiem Ci, że jestem pod ogromnym wrażeniem. Mają ciekawą ofertę odnośnie Puerto Vallarta. Wyczytałam wszystko, hotel, ceny, plan dnia, a zdjęcia są po przepiękne. Nie ma bata, jedziemy w marcu! :-D Należy nam się taki wypoczynek i szaleństwo. Pokazałam Łukaszowi hotele i trudno nam się zdecydować, ale chyba wybierzemy ten w centrum. 4 gwiazdeczki wystarczą, dwie dla mnie i dwie dla Łukasza :-P