Temat: Chorwacja 2008 - lista obecnosci
Witam,
poznajmy sie jeszcze przed wyjazdem! Kto jedzie w tym roku do Chorwacji we wrzesniu z ZSP?
Kuba Kwiatkowski
GSM: 509-537-915, GG: 48321
Forum Turystyczne, Forum Travel Student, opinie z wyjazdów
Forum turystyczne oraz forum uczestników wyjazdów z Travel Student, opinie z wyjazdów
Nie jesteś zalogowany. Proszę się zalogować lub zarejestrować.
Forum Turystyczne, Forum Travel Student, opinie z wyjazdów » Wyjazdy archiwalne » Chorwacja 2008 - lista obecnosci
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź
Witam,
poznajmy sie jeszcze przed wyjazdem! Kto jedzie w tym roku do Chorwacji we wrzesniu z ZSP?
Ja i jeszcze 4ocj. w tym 3jka z Obzoru
... a ktoś z Obzoru jedzie?
hej, ja byłam w Bułgarii, ale zapewne na innym turnusie. słyszałam od mojego chłopaka i jego znajomych, którzy byli rok temu z Pakostane, że to strzał w dziesiątkę;) cieszę się na samą myśl na ten wyjazd, bo to będzie ostatni oddech przed rokiem akademickim. trzeba będzie głęboko zaczerpnąć powietrza:)
Wlasnie, a z tymi aneksami kuchennymi to jest jak? Garnki i patelni sa, zeby orkiestre zorganizowac? No wyjazd mam nadzieje, ze bedzie jeszcze lepszy niz Obzor (oczywiscue 1 termin, a to nie lada wyzwanie:))
Ja też jade
Jak było z pogodą rok temu? brać parasol i kaloszki? ![]()
Hej! Ja wam za jade jako organizator
Odpowiem na wasze pytania powyzsze...
Aneksy sa dobrze wyposazone tam i sa wszelie talerze, garnki oraz talerze.
Pogoda byla bardzo dobra, praktycznie lepsza niz u nas w srodku lata
generalnie bedziecie napewno z niej zadowoleni
a dodam ze jedzie nas juz wiecej niz rok temu, wiec zapowiada sie fajniejszy jeszcze wyjazd
Jest na dzis 90 osob juz prawie
Ojcze Organizatorze... Tatusiu:P... (jesli mozna)No no no 90 - krąglutka sumka...:>chyba imion nie spamiętamy:P
Najciekawsze, czy z zeszyłach tutrnusów ludzie się pospotykają. To chyba nie jedziemy na jeden autokar... przyspiewski na 2a glosy beda:P
Padre to bardzo się ciesze z tych talerzy i garnków, ale jeszcze bardziej z talerzy
Im nas więcej tym weselej
czy mam się bać? chyba będziemy z koleżanką najmłodsze;p
ciocia Julka się Wami zajmie
. mam dobrą rękę do dzieci ![]()
Hej:)
Czy karty typu EURO26 czy inne podobne do czegos sie przydaja? Bo zawsze mialem taka ze soba na wyjezdzie, a nigdy sie nie przydaly... Jak to jest akurat na tym wyjezdzie?:)
90 osób?!
to mniej kameralnie niż w Obzorze, gdzie dało się nas upchnąć w 1 autokar
ale im więcej tym ciekawiej.
Mam takie pytanie drogi Ojcze Organizatorze - czy wtyczki do kontaktów są w Chorwacji takie same jak u nas? Tzn czy kontakty są takie same? Ok nie znam fachowej nazwy tego w ścianie, tylko bym chciała wiedzieć czy będę tam mogła podłączyć suszarkę ![]()
Odwieczny problem wtyczek:P 90 osób... a ma być jakaś impreza integracyjna typu zapoznawczy wieczorek na wczasach... bo jak to ogarnąć? ![]()
Witam, ja również zgłaszam obecność. Mam pytanie, jaką walute zabrać ze sobą?? Kuny? Czy moze korzystniej Euro i np tam wymienic?? Orientuje się ktoś??
karta sie przydaje i to bardzo przy wycieczkach fakultatywnych (przy wstepach do parków)
co do konatktow to sa takei jak u nas, wiec no problem
co do waluty to bierzcie euro i wymieniajcie na miejscu badz poprostu placzcie karta wówczas tez wychodzi to tanio
a co integracji to zalezy tylko od uczestnikow czy bede chcieli... rok temu na wyjezdzie do Chorwacji udalo nam sie cala grupa praktycznie fajnie bawic co wieczor... wylonili sie wodzireje nawet
Nie będziecie najmłodsze- ja jeszcze przez 6 dni mam 19.
Również jadę do Chorwacji mam nadzieję- zapomniałem dopłacić do zaliczki, jutro to zrobię, może mnie nie skreślą.
Poznacie mnie po piłce do rugby i małym urządzeniu kopiącym prądem.
Żeby tylko było słońce.
Jest tam gdzie będziemy basen? I sauna? Z ciekawości pytam. Mam nadzieję, że złotówki da się na miejscu wymienić na miejscowe środki płatności, bo ja biorę złotówki.
Wycieczka musi się udać, bo sporo wysiłku mnie kosztowała- specjalnie wyrabiałem dowód osobisty i paszport(którego nawiasem mówiąc jeszcze nie mam).
basenu i sauny tam nigdzie nie widzialem... choc moze gdzies jest, bo poprostu nie szukalem i nie pytalem.
Co do złotówek to jest to mocno chybiony pomysl, bo zostaniesz pewnie bez srodków do zycia... chyba ze lubisz survival i dasz rade sobie w kazdych warunkach nie majac nawet zlamanej KUNY ![]()
Ktoś z Was się dosiada w Krakowie? czy wszyscy ze stolicy jadą?
I jeszcze jedno, jakie tam są ceny papierosów? porównywalne do Polskich czy bardziej "europejskie"? ile sztuk można ze sobą przywieźć?
hmm..czy paszport jest potrzebny, bo myślałam, że dowód wystarczy, a paszport mam nieważny
Paszport jest konieczyny, Chorwacja to nie UE. a orienruje się ktos jaka jest cena alkoholu? Porównywalna do Polski?
no właśnie z tym paszportem zdania są podzielone, bo wjechać można na dowód, ale bez paszportu nie przysługuje opieka medyczna w nagłych wypadkach.
może jednak Ojciec Organizator wypowie się w tej kwestii, bo szczerze mówiąc nie wiem co mam robić ![]()
Paszport nie jest konieczny? Ja już myślałem o dawaniu łapówek, żeby przyspieszyć proces wyrabiania paszportu. Ktoś mi powiedział, że się nie da wjechać na sam dowód. Na szczęście teraz już szybciej się wyrabia- trzy tygodnie jeżeli nie zmieniało się miejsca zamieszkania/zameldowania.
Paszport:
Wg informacje na stronie MSZ paszport jest wymagany do przekroczenia granicy. Na stronach internetowych jest informacja, ze Chorwacja wpuszcza obywateli Uni Europejskiej na podstawie dowodow osobistych, jednak nie jest to zalecane gdyz jest to niezgodne z polskim prawem. Nasza opinia jest taka, ze paszport nalezy ze soba miec aby uniknac problemow. Nie sluchajmy wypowiedzi na forach tylko trzymajmy sie oficjalnych przepisow wizowo paszportowych. Zrodlo: http://www.msz.gov.pl/Informacje,wizowo-paszportowe,dla,obywateli,polskich,i,cudzoziemcow,1799.html
Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź