Temat: Bułgaria 18-31.08.2010 opinie powyjazdowe

Witam. Dziękuje wszystkim za wyjazd., Trafiła się naprawdę fajna grupa smile  Mam nadzieję, że wypoczeliście i mimo drobnych problemów wyjazd możecie zaliczyć do udanych. Jakie są Wasze opinie? Jak się podobał wyjazd, warunki, miejsce i wycieczki?

2

Odp: Bułgaria 18-31.08.2010 opinie powyjazdowe

Wyjazd bardzo fajny. Warunki ok-pokoje czyste i zadbane. Jedynym problemem może być właścicielka, która ucisza jeszcze przed ciszą nocną-da się to przeżyć.
Co do wycieczek: Nesebar piękny, wieczór bułgarski trochę za krótki ale też spoko.
Varnę polecam zwiedzać na własną rękę bo bilet w jedną stronę kosztuje 8 lev+ przewodnik i macie fajną wycieczkę.
Co do podróży to każdy wie jak jest: trochę ciasny autokar, postoje co 3-4 godziny-wszyscy dali radę.
Ceny na miejscu bardzo atrakcyjne- obiad w Lazurze ok 12 lev z piwem.
200 euro jest kwotą wystarczającą na normalne życie ze śniadaniami w pokoju, obiadami na mieście i imprezami.
Generalnie polecam jako alternatywę dla naszego morza bo za takie same pieniądze mamy eleganckie wczasy nad ciepłą wodą wink

3

Również polecam. Obzor to bardzo fajne miejsce duża plaża, boisko do siatkówki (co najważniejsze), wiele restauracji, osobiście polecam barbe za 10 lev, jedzenie większe i lepsze. Jedyny minus to niestety podróż autobusem ale na to każdy się pisał przy tym wyjeździe. Wycieczki niestety żadnej nie opisze bo odwiedziłem Słoneczny Brzeg, Nesebar i aquapark ale na własną rękę, koszt takiego wyjazdu w 2 strony 10 lev, ze Słonecznego co 20 min. bezpłatne busy do aqua jadące przez starą część Nesebaru.
Na koniec pozdrawiam jeszcze Kraków, niestety postoju już nie było jak by co zapraszamy do Łodzi na mecz siatkówki.

wyjazd udany, pokoje czyste i schludne- tak jak na zdjęciach. czajnik który był dla wszystkich na każdym piętrze został czasem przywłaszczany jako swój osobisty przez nie ktorych uczestników. ale Marta się z tym uporała:-)

przejazd... hmh, pozostawia wiele do życzenia, autobusy wiozące taką ilość osób i tyle godzin powinny być wygodniejsze, i nie może nikt powiedzieć, ze za taką cene nie było się czego spodziewać bo byłem na tańszym wyjeżdzie, i organizatorzy załatwili wygodny przejazd. no ale ok. toaleta zamknięta. w pierwszą strone rozumiem ze autokar stał 9 dn w Bułgarii i nie było gdzie  opróżnić toalety, ale w 2 strone toaleta dla tych którzy nie mogli wytrzymac 4 czy 5 godzin bez postoju powinna byc otwarta, albo postoje powinny być tak jak były planowo uzgodnione!!!. bo jeśli pół autobusu krzyczy '' siki! siku! siku!'' to coś to chyba znaczy?:)
Baseny Termalne to był dobry pomysł, więc plus dla organizarorów!
Budapeszt- za długoooo... nie mielismy co z sobą zrobić kiedy padał deszcz. więc znaleźliśmy sobie msc w Mc Donaldzie! siedzieliśmy w nim tak długo, że nas wyproszono!:)
wycieczki? byłem tylko w Istambule. Cena warta takiego wyjazdu, niezapomniane widoki, msc i klimat który był w tym mieście. o reszcie wycieczek nie mam zdania bo nie byłem. ale podobno taniej wychodzi jechac na własną rękę.

Ceny w Obzorze? Taniutko! mało msc do zabawy! najlepiej pod względem zabawy to chyba było w Merlinie. Space to jakaś pomyłka:)

Generalnie ok, bez zarzutu! Marta spełniała swoje obowiązki na 5! zawsze coś organizowała:)

Ostatnio edytowany przez jakub.lub1989@tlen.pl (2010-09-02 11:47:41)

5

Kraków również pozdrawia Łódź i żałuje, że się nie mieliśmy okazji pożegnać hmm ale zapraszamy do nas na scrabble wink)

co do wyjazdu to myślę, że ważną informacją jest to,że Obzor nie jest zbyt rozrywkowym miejscem. Także jeżeli ktoś chce jechać do Bułgarii w celu bardziej imprezowym ale niekoniecznie jedynie czysto pijackim to raczej nie tam. Ale poza tym polecam bo jest dość ładnie i tanio, można wypocząć. A na autokar i właścicielkę nie ma co narzekać, bo takie rzeczy się później wspomina, takie jest moje zdanie wink

6

Na własną rękę rzeczywiście wychodzi taniej-Varna 8 lev w jedną stronę, Nesebar-6 lev.
Wieczór bułgarski w jakimś biurze na mieście ok 30 lev (z tego co pamiętam) więc różnica nie wielka.

Z Martą był ok wink zaradna i energiczna dziewczyna smile

Fakt-autokar za ciasny. Przypomina mi te, którymi jeździło się w liceum na wycieczki jednodniowe. Toaleta w drodze powrotnej powiinna być otwarta... ale jak już wcześniej pisałam nikt nie umarł ;p

Zwiedzanie Budapesztu-dobry pomysł ale nie na 10h. Nie da się zwiedzić całego miasta jednego dnia, a już na pewno nie po tak długiej podróży...
Fajnym rozwiązaniem były baseny bo każdy odpoczął i się odświeżył.

7

Witam wszystkich smile
Jak na mój gust to wyjazd bardzo udany, genialne towarzystwo, blisko do morza, plaża zatłoczona ale bez przesady (nie to co Słoneczny Brzeg), było gdzie w siate pograć, było gdzie i z kim poimprezować, napić się. Na duży plus zasługuje wielki taras na ost pietrze Pavlova smile o wycieczkach sie nie wypowiem bo ze znajomymi na własną rękę jeździliśmy busem....słoneczny brzeg (same kurorty i niemcy tongue), nessseber (fajne stare miasto), aqua park (super miejsce, ale na pewno nie na cały dzień, ja po 4h nie miałem już siły tongue). Sam obzor fajne miejsce, godne polecenia.
Pozdrawiam wszystkich z tego turnusu !!! big_smile

8

Witam:)

Wyjazd zaliczam do udanych, wysiadając  na postoju w Budapeszcie, nie mówiąc już o Warszawie i patrząc na pogodę to aż się chciało wracać do ciepłego Obzoru.
Bułgaria sama w sobie krajobrazowo nie jest moim zdaniem krajem, który zapiera oddech, ale nie jest źle.
Impreza pod wzgl. organizacji czasu wolnego wieczorem była fajnie zorganizowana- Marta zawsze miała coś do zaproponowania, i służyła pomocą - bardzo sympatyczna osoba.
Co do wycieczek to czas w aquaparku w nessebarze za długi!
Do Nessebaru warto pojechać na wycieczkę na własna rekę busem co do innych się nie wypowiadam.
Pokoje czyste, ładny widok z okna, jedyny minus to łazienka z wylotem na wodę w podłodze.
Drugi raz na tak długą podroż autokarem to się zastanowię, minus to porostu niewygoda, ale to jak komu pasuje.
Ogólnie pozytyw.

9

My też pozdrawiamy Łódź nom niestety postoju nie było szkoda  sad żeby się pożegnać  sad I również zapraszamy do Krakowa  big_smile
A co do wyjazdu to było bardzo fajnie  big_smile  Fajni ludzie miło spędzony czas nom i oczywiście wyżej już wspomniana możliwość grania w siatkówkę  big_smile  Super było  tongue  Nom oczywiście podróż była dość męcząca ale i tak było ok. I tak jak ktoś już nadmienił wyżej klub Space do bani  sad  Jedzenie było ok polecam Kawarne odpowiednik polskiego lecza smile nie było bardzo drogo tongue (najdroższe chyba soki 6 lev za 2 litry szok !!)
Ogólnie wyjazd udany bardzo ładne schludne pokoje smile jestem wraz z chłopakiem bardzo zadowolona i polecam takie wyjazdy bo warto  big_smile

10

Ja również jestem bardzo zadowolony. Szczerze wybierając się na ten wyjazd nie spodziewałem się niczego specjalnego, ale pozytywnie się zaskoczyłem. Pokoje bardzo ładne, okolica bajeczna, organizacja bardzo dobra, towarzystwo również świetne. Naprawdę ani trochę nie żałuję nawet wyjazdu w pojedynkę. Szczerze polecam!

11

Wyjazd wspaniały!
Miejsce idealne na studenckie wakacje: możliwość picia na mieście,altany w których można się schronić,tani alkohol,wspaniali ludzie,fajne pokoiki, bliziutko do plaży,cudowna pogoda,tanie jedzonko! Podróż dluga-fakt,ale wiedzieliśmy na co się decydujemy wykupując takie wakacje. Postoje wystarczająco często (tylko czemu do jasnej niespodziewanej nikt jeszcze nie wpadł na to by było więcej damskich ubikacji?! Stanie 20min w kolejce dobijało). W Budapeszcie dużo czasu wolnego. Chyba troszkę za dużo po długiej podróży. Ale mimo to było FANTASTYCZNIE! Mam nadzieję,że jeszcze nie jeden raz wyjadę z turystyką studencką wink

12

a kiedy będzie impreza powyjazdowa?:D

13

Ludwika napisał/a:

a kiedy będzie impreza powyjazdowa?:D

Na początku października coś ogarniemy. Informacje oczywiście przekażemy meilem oraz pojawi się wpis na naszej stronie internetowej w dziale imprezy smile Czekamy tylko na początek roku akademickiego i imprezy będą organizowane dosyć regularnie.

Ze Studenckimi Pozdrowieniami,
Kuba Kwiatkowski
GSM: 509-537-915, GG: 48321